Mastodon LIVE på Sweden Rock Festival, Sölvesborg

0

Mastodon LIVE på Sweden Rock Festival, Sölvesborg

Roadrunner Records

.

I samma sekund Mastodon som kliver på scen river de igång Black Tongue likt ett dundrande åskmoln. Det är inget välkomstsnack, varken innan eller efter första låten vilket vanligtvis är standard. Tack gode gud för det! De har kommit för att leverera kärlek och hat, inte snicksnack.

.

Man står som i en trans framför scenen där sångare och basist Troy Sanders slingrar sig runt sin bas likt en hypnotiserad orm, vilket förtrollar varenda åskådare. Han spelar inte med sin ståtliga bas, han älskar med den.

.

Inte mindre än en halvtimme in, bryter sångare samt gitarrist Brent Hinds med att fråga publiken vad fan vi är här för egentligen. Han pekar finger mot oss och konstaterar att vi alla är patetiska.
Om det nu är patetiskt att ha fallit för proggressiv metal så ja, då är jag fullkomligt patetisk och är jävligt nöjd med det.

.

De bjuds på personliga favoriter som Stargasm och Curl of the Burl, vilket bara fyller mig med (om möjligt) ännu mer lycka. Jag tvingas nästan leta efter något att störa mig på men finner sannerligen ingenting som är fel under denna fenomenala spelning.

­

.

Bäst: Att ingen tid ödslades på snack.
Sämst: Som skrivet, ingenting.

.

Betyg: 10/10

.
/Mike

.

Foto: Mattias Petersson

About Author