ME THE TIGER spelar på utsåld festival & släpper nytt album!

1

ImageProxyNu är det dags för årets upplaga av Electronic Summer festival! Årets festival är utsåld redan innan dörrarna öppnar och det är en stark line-up som man i år presenterar.

ME THE TIGER aktuella med sitt nya album ”Vitriolic” spelar på lördag, 29 Augusti 20.00.

Elektrobandet ME THE TIGER föddes i Falun våren 2012. Sedan starten har bandet bland annat spelat tillsammans med Vince Clarke (Depeche Mode), Kite och Panda Da Panda, släppt ett album och flera singlar, tilldelats Falu Kommuns mångfaldsstipendium och nominerats som årets band på Dalecarlia Music Awards. Inför Peace & Love-festivalen 2013 utnämnde musikjournalisten Fredrik Strage bandets låt Pocket Sized Edition Ending som en av de bästa festivallåtarna.

Det nya albumet Vitriolic är fullmatat med kraftfulla och vackra danslåtar som As We Really Are, Myheroine eller Like Feathers, vi hittar hypnotiska beats i Headlines men även drömska ballader som 2013, It’s Finally Over and Dreams.

Texterna och bandets budskap är en central del av ME THE TIGER. I dagar då individualismen frodas vill bandet lyfta fram de solidariska värdena och bidra till ett rättvisare och varmare samhälle. Vi lever tillsammans och vi har ett gemensamt ansvar att ta hand om varandra – oavsett klass, etnicitet eller kön.

ME THE TIGER
Gabriella Åström – Sång
Tobias Andersson – Synth, gitarr, programmering
Jonas Martinsson – Trummor, programmering

“Dom är sjukt coola, är lite kaxiga och har en väldigt stark syntpopmusik” – P3 Musikguiden

”Det här är bra. Det här är löjligt bra. As We Really Are kommer spelas för en döende stad i förhoppning att väcka infrusna själar till liv” – Drefvet.se

ME MY TIGER – Vitriolicsläpps den 4 September på REPO Records med exklusiv distribution genom Sound Pollution.

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.