Metalsvenskan 2010

0

Äntligen landat i Örebro, letat rätt på vart vi kommer in, kön ringlar sig en bit utanför Berhn arena och ser ut att vara uppehåll vädermässigt ett tag till.

In på Arenan och Micke med Anna i bakhasorna som en husvagn efter en bil i 190blås ner på planen för att hinna kirra med utrustningen innan de kör igång,  ”Gegge” kommer på att benen måste fastnat i gårdagens bravader och måste kirra nåt som gör dem stadigare innan man tar de milslånga trapporna neråt.

Spelare ifrån bl.a:   In Flames, Millencollin, Mustasch, Candlemass, Evergrey, Hardcore Superstars, Children of Bodom, Close-Up Mag, Sweden Rock Mag, Amorphis, Bullet, Sabaton och Witchcraft medverkade.

Första matchen drar igång (högriskmatch) Armageddon FF vs FC Glenn, fullt ös från start och och en blandning av bu rop och glädjetjut hörs långvida från publiken, Matcherna avlöser varandra utan paus, de spelar 15min och sen en snabb intervju och sen nästa match.

Märker dock att FC Glenn är storfavoriter från början och några flaggor och lakan som nån målat på vajjar i folkhavet.

De flesta lagen har Tennispjuck alternativt riktiga fotbolls skor på sig även hela set så de ser enhetliga ut på plan med snygga siffror och namn på ryggen av matchtröjjorna, men när Sabaton vs Bullet kliver på plan kan man stryka allt med vett och etikett och regler är till för att skapas på planen.

Kan ju bara säga att vad osar Metalsvenskan om inte bar överkropp med en sliten skinnpajj över, trasiga jeans och cowboy stövlar som är strategiskt tejpade med Silvertejp full laddade med nån ny sportdryck som till synes gör att laget har humöret på topp.

Detta lag vinner hela publikens hjärta och jag kan säga att hade fotboll sett ut så normalt så hade jag varit givet fan, tror inte det fanns en enda mungipa som inte rörde sig under Bullet´s  matcher, en klar favorit som måste ses.

Twisted Sister, Raised Fist och Sabaton avslutar på Conventum så när fotbollen är slut så rör vi oss mot nästa mål, och kom på att Twisted Sister har 25års jubileum och Örebro är första anhalt för dem.

Raised fist kör igång och skulle tydligen vara ute på Europa turne men pga askmolns risk så blev det inställt och de landar på scen framför en förväntasnfull publik, håller bra tempo, lokalen är det hyffsat mycke foilk i men folk håller ett visst barhäng och stadigt inströmmande folk gör att det trycker på mer och mer, Rased Fist  gör en bra spelning och gör att publiken blir halv varma i kläderna.

Twisted Sister spelar som andra band något som de haft som krav att de inte ville spela sist, då det blir lite väntan medans det roddas pryttlar till och från scen så ganska snart är det smockat med folk och man märker att folk väntar på just detta, Kommer ihåg -84 i pojkrummet där man drog loss till ”I Wanna Rock”, sjuk känsla att stå framför scen till dem nu.

När det skall till att börja så fullt med rök, Dee Snider´s röst ekar över en tom scen ”Twisted Sister ……. come out and play, Twisted Sister …. come out and play”  Detta gör publiken helt extas man får gåshud på de mest udda ställen, publiken sjunger med i låtarna, skriker, kastar upp BH´s, trosor mm på scen.

När det kör ”We’re Not Gonna Take It” gungar betong golvet och man väntar på att taket ska flyga av, vicket jävla tryck.
De avslutar ”We’re Not Gonna Take It”,  de släcker scenen, riktar om ljuset till publiken och låter publiken sjunga istället och det har nog aldrig vrålats så mycke i Conventum tidigare.
De kör lite publikfrierier, även då det är helt överflödigt då de redan fyllt förväntningarna för alla.

Jag är Impad mäkta Impad.

Snart Dags för Sabaton som skall kliva på som sista band för kvällen och ett av favoritlagen under fotbollen.

”Gegge” ringer mig och frågar vart jag är och jag står på höger sida om scenen innanför kravallstängslet och väntar på att det skall dra igång, han gapar så trumhinnan blåser över till näsan och säger han står på vänster sida och jag måste dit ”NU”, tar å rappar dit och där förklarar han att han träffat yngsta fanet på arenan ”SIMON” en grabb runt 9år som lever för Rock, vi kirrar in han framför kravallen och precis nedanför Sångaren (Jocke) i Sabaton där får han stå å rocka loss genom hela konserten han lyser helt lyrisk då Jocke sträcker sig ner och tar han i hand från scenen.

Publiken är stekhet sen tidigare och hela havet låter ”Sabaton, Sabaton, Sabaton, Sabaton”,
De har en del att leva upp till efter Twisted Sisters framträdande innan, De går ut med fullt ös från start och publiken är inte sen med att ge gensvar, det lyser laddat om bandet och de ger verkligen allt, publiken förljer med i låtarna och röjjer loss totalt, mellan varje låt skanderar det Sabaton, Sabaton, Sabaton.

En imponerande Show med fullt publikstöd, Eldar, bomber och ett band som verkligen utnyttjar scenen totalt.

Riktigt bra Sabaton riktigt bra.

/Rock On från Anna, Micke & Gegge

About Author