Metaltown – Torsdag 4 Juli

0

dsc_8303Himlen är tråkigt grå och duggregnet kommer och går denna torsdag den 4 juli. Kön är lång redan klockan 15.00 när portarna öppnas så att besökarna får tillgång till festivalområdet. Lite otåliga blir vi när entrén inte öppnar på utsatt tid, vi som vill hinna finna oss tillrätta innan första bandet skall börja spela.  Desto mindre stress är det inför att hinna med alla band då bara Blood Stage kommer att bjuda på musik idag. Visst står NEMIS Camping Stage också för musikalisk underhållning idag men gångavståndet gör att jag snabbt glömmer de band jag funderat på att se där. Redan innan portarna öppnats sneglar jag skeptisk på gräset mellan den scenen och festivalområdet och tänker, hur lerigt kommer det vara här om några timmar? Med bra skor och varma kläder har jag inget att oroa mig för och jag hinner finna mig tillrätta och äta innan Thundermother officiellt öppnar festivalen.

Innan det är dags för Turbonegro gör jag ett besök i Motörhead VIP Löunge för att provsmaka deras nya öl och hälsa på Mickey Dee. Mickey berättar att Lemmy mår bättre och bättre och är väldigt ledsen att behödsc0012va ställa in årets Metaltown. Han berättar även att bandet är väldigt delaktiga i framtagandet av alla Motörhead-produkter, vilket jag uppskattade att höra.

När Turbonegro spelar har det hittat hit lite fler besökare och även dom bortsprungna regndropparna har anslutit sig till duggregnet och blöter ner oss ytterligare. Trots att klockan nu gått över 20.00 är det väldigt lite folk på festivalområdet och då många sökt sig till det inhägnade ölområdet finns det mycket tom yta framför scenen. Efter Turbonegro som tyvärr inte imponerade alltför mycket på mig är det dags för Mustasch som fått den svåra uppgiften att ersätta MotörheadRalf och hans grabbar gör ett riktigt bra jobb att få oss på bättre humör och lägger gärna in mellan låtarna att han gillar blåvitt. dsc0235Ett besök görs även av Mickey Dee på scenen så vi i publiken får i alla fall en tredjedel Motörhead. Trots att Mustasch gör en kanonbra spelning känns den inte riktigt som att festivalen börjat på riktigt än.

Blöt och frusen väljer jag att gå hem innan Graveyard för att slippa vänta i två timmar på bussen som skall ta mig till centrala Göteborg. Ryktena om den galna väntetiden hade nått mig  och jag behövde endast vänta en halvtimme.

About Author