Misery Loves Co.- Nalen, Stockholm

0

Datum: 2018-11-10

 Sedan återföreningen 2016 har antalet klubbspelningar gått att räkna på ena handen. Därför är det inte heller någon större överraskning att Nalen fylls till bredden när industrimetalveteranerna Misery Loves Co. gör ett av sina sällsynta gig.

Fientligheten från thrash metal återgivet i snabba riff utblandat med elektroniska stickprov och industriell metal är några av Misery Loves Co. signaturelement sedan tjugofem år tillbaka. Sekunderna är inte många innan frontmannen Patrick Wirén kastar sig rakt in i musiken och låter den bli en förlängd del av honom själv. Som besatt headbangar och dansar han på scenen så långt som mikrofonsladden tillåter honom att göra. Your Vision Was Never Mine To Share försätter den främre raden i trans och får dem att dansa som trasdockor. Gitarristerna Michael Hane och Örjan Örnkloo står i en bugande position medan riffen skakar om trumhinnan. Nya singeln Only Happen When It Rains visar att gruppen håller fast vid den grund som en gång gav dem en grammis 1998, men samtidigt vågar sticka ut näsan ordentligt. Ljudbilden smattrar som fyrverkerier med extra krut när Would You och Suburban Breakdown hotar att få taket att lyfta. 

En spelning med Misery Loves Co. går inte att jämföra med föregående även om allt levereras på en hög nivå. On Top Of The World är en passande låt denna kväll då det verkligen känns som om vi skickats upp till toppen, men likväl dras ner med samma brutalitet när slutet närmar sig.

Betyg: 10/10

About Author