MISTAKE – ”After All”

0

MISTAKE – ”After all”
(Independent)

Mistake After AllMistake är ett helgjutet Gotländskt punkrockband som funnits runt 10 år nu och det märks. De är samspelta och ruggigt tighta! Jag har hört dom live hur många gånger som helst och jag gillar deras spelglädje, scennärvaro och inte minst deras show. Därför var jag mäkta nyfiken på deras fullängdsdebut och om dom lyckats fånga energin från deras liveframträdanden och visst finns energin. I överflöd dessutom!

Inledningen ”Lucky 13” känns lite trevande och sökande men känns ändå proffsig när det väl brakar loss  och det är bra fart. Låt nummer två ”What if” gillar jag skarpt, den har ett bra bygg tillsammans med tunga riff och jäkligt snygga sångstämmor. Trean  ”A lesson in futuristics 101” manglar ordentligt och gitarrerna tuggar som fan rent ut sagt. ”A loosers story” som är plattans femte låt är förvisso en bra låt men jag undrar om inte den funkar bättre live än på skiva… Lugna ”Year one” är en ny bekantskap för mig och jag blir imponerad av stämsången här! Grymt snygga stämmor som t.o.m. Kjell Lönnå skulle bli imponerad av, är det dags för körslaget snart kanske? ”Year one” ligger även med som akustiskt bonusspår och det är den enda lugna låten på albumet.

Jag tycker Mistake har fått ihop en tiolåtars cd som mycket väl håller måttet i denna genre och om det inte vore för att sången många gånger låter för mycket Green Day så hade jag tryckt upp betyget minst ett snäpp till. Sjung ut! Från att ha varit en trio har de förstärkt med ytterligare en gitarrist och det känns fetare och tyngre än tidigare och den stora behållningen är att alla sjunger lead, lägger stämmor och kör växelsång så det visslar om det. Mycket positivt inte minst live! Hoppas de uppmärksammas i större sammanhang och på festivaler runt om i landet för Mistake hör hemma på lite större scener anser jag. Sammanfattning:  En jäkla fart och glädje!

Betyg: 7 / 10

Timas Eliasson

About Author