Mörkaste Småland bokar Dark Funeral

0

1609934_884375111607371_7665763537655706765_n

Den unga festivalen Mörkaste Småland har seglat upp som en raket på extremmetalscenen. Förra året kunde de presentera månget legendariskt band till festivalen och när arrangörerna går ut med första bokade band för nästa års festival bör ingen hänga läpp. Sveriges egna black metalpionjärer är nu tillbaka med full slagkraft. Dark Funeral blir de första av många eminenta akter att berika nästa års festival som går av stapeln den 25-26 september i Hultsfred. Ses vi där?

”I mörkaste Småland” var ursprungligen ett uttryck för det konservativa kulturklimatet och högkyrkligheten i stift- och residensstaden Växjö. Uttrycket uppkom år 1893. I dag används uttrycket oftare om naturen än om det kulturella klimatet i landskapet.
-Wikipedia

I vårt fall är begreppet naturligtvis lika applicerbart på musiken. Huruvida kulturklimatet är konservativt än idag kan naturligtvis diskuteras. Vi erbjuder i vilket fall som helst såväl konservativ Black Metal som avantgarde och gränsöverskridande akter. Någon högkyrklighet är det dock knappast tal om. Vårt fokus ligger tvärtom på det genuint mörka och äkta, långt från guds nåde. Vi tror oss vara ganska ensamma om denna typ av evenemang i denna storlek och är stolta att kunna erbjuda akter av absolut högsta kvalitet i en stilmässig inramning, detta i en av södra Sveriges bästa konsertlokaler.

För mer information kan ni gå in på festivalens hemsida – LÄNK.

Sponsring / Försäljning / och all annan frågeställning
maila oss då på nedanstående adress:
info@morkastesmaland.se

Kontaktar Du i egenskap av ett band som vill spela på festivalen?
Maila nedanstående adress med följande info
Namn på bandet:
Musikstil:
Länk till sida där man kan lyssna på er musik:
Kontaktinformation:
booking@morkastesmaland.se

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.