Municipal Waste – The Last Rager

0
Municipal Waste – The Last Rager

Nuclear Blast
Släpps 11 oktober

Från Virginia, USA, kommer detta tempofyllda crossover band med en liten aptitretare i form av en EP. Municipal Waste är mästare i att på ett enastående sätt bygga broar mellan klassisk thrash metal och hardcore punk. På detta senaste släpp lyckas de nästan pressa plattan genom mattan.

Det är bra nära att denna fyraspårs EP blåser förbi innan reaktion har hunnit uppstå. Från inledande Wave of Death är det i princip 190 km/h rakt igenom utan möjlighet, eller önskan, att dra i handbromsen. Låten är i princip instrumental så när som att Tony Foresta (sång) vrålar titeln sporadiskt här och där. Hans mannar ger allt i dessa knappa två minuter och visar att man är här för att fortsätta festa. Påföljande Car Nivore (Street Meat) bjuder på desto mer sång för att inte tala om än mer flyhänt gitarrspel. Senaste nykomlingen Nick Poulos (gitarr) gör tillsammans med veterangitarristen Ryan Waste ett makalöst arbete med att bända strängar. Starkaste låten i denna lilla samling är utan tvekan titelspåret. Ett skönt tuggande gitarrkomp som backas upp av dubbla baskaggar går snyggt över i ett ihärdigt riffande. Störst hjälteinsats här gör Philip Hall (bas) som lägger riktigt snygga räkor över de andras stomme och lyfter låten till oanade höjder.

Den här lilla munsbiten kanske inte är bandets absolut starkaste alster. Men vad gör det? Det är en rejäl snyting till partyplatta som lovar mången stagedive och moshpit inför nästa album och komma turnéer.

Betyg 8/10

Spår
1. Wave of Death
2. Car Nivore (Street Meat)
3. Rum For Your Life
4. The Last Rager

Medlemmar
Tony Foresta – sång
Ryan Waste – gitarr
Philip Hall – bas
Dave Witte – trummor
Nick Poulos – gitarr

About Author

Recenserar mycket och gärna. Rötterna i thrash, death och klassisk heavy metal. Blir även en del konsertfoto när tillfälle ges.