Mustasch – Sofiero Slott, Helsingborg

0

MUSTASCHKänns det inte lite som att Ralf Gyllenhammar ÄR Mustasch? Mannen kliver upp på scenen med en sån pondus, energi och karisma att man nästan glömmer övriga bandmedlemmar. Definition: Karisma på Ralfs sätt. Han flirtar med publiken på klassiskt rockstjärnevis: genom hintar gällande alkohol och sex. Ikväll är Ralf Jesus och övriga bandmedlemmar hans lärjeungar. Det är bara att se och lära mina damer och herrar, herr Gyllenhammar ska visa hur det går till ikväll.

Om jag inte tar miste på det så är det under Down In Black som våran utsända fotograf Satanja beordras att ta plats på scenen för att sedan fota därifrån. Det var bara att tacka och ta emot, efteråt frågar Ralf ödmjukt om hon blev nöjd med bilderna. Bandet är på bra humör och det är med mycket humor man tar sig igenom kvällens setlist.

Ljudmässigt har Mustasch bra förutsättningar, men ändå tycker jag att det stundtals blir alldeles för grötigt. Det är helt enkelt för mycket som händer samtidigt, vilket märks tydligast i refrängen till Bring Me Everyone. Jag fascineras dessvärre inte heller av det stillastående scenspråket á la Metallica.

Bandet blixtrar till vid sommarmörkrets höjdpunkt: Black City. Att det blir lite väl stillastående kompenserar Mustasch med humoristiska inslag i de korta mellansnacken och man lyckas därför förmedla sin energi ut till publiken. Man har klarat av uppgiften att få dess uppmärksamhet och föga överraskande är det kvällens näst sista låt som orsakar mest jubel: Double Nature.sssdf

2011 såg jag hur de gick av scenen till Jag Ger Dig Min Morgon på Sweden Rock Festival. Denna gången var det Whitney Houstons cover på I Will Always Love You som rent ut sagt dundrade ut när bandet tackade för sig. En känsla som inte är ömsesidig, för jag har inte blivit frälst av Mustasch denna kyliga sommarkväll. De utförde inga mirakel och det var enligt mig en ganska intetsägande spelning där Ralf ändå stod högst på tronen.

Plus: Bandets goda humör som resulterar i bra kontakt med publiken.
Minus: Stundtals stillastående och intetsägande, tyvärr.

Satanjas bilder från spelningen kan ni hitta här.

About Author