Myrkur – Juniper

0


Relapse Records
Släpps den 7 december

Trots att Myrkurs musik ofta kallas för black metal begränsar sig den danska multiinstrumentalisten Amalie Bruun inte till extrem metal. Den utomjordiska rena sången och influenserna från nordisk folkmusik gör att denna EP inte är något undantag från regeln.

Den rena sången inleder minialbumets titelspåret och följs upp av en smäktande cello. Traditionella element bildar en perfekt kombination av trummor och strävare gitarriff. Juniper är stark utan att vara black metal, imponerande trots att growl byts till ren sång. Låten är ett riktigt mästerverk som ska särkeligen kommer få uppmärksamhet på den pågående turnén. Därnäst kommer Bonden og Kragen, en dansk låt som är fantastisk i sin enkelhet. Detta är ytterligare ett bevis på att Amalie är i sitt rätta element med sin blandning av kall dyster black metal och långsammare folkmusik.

Trots att skivan bara är sex minuter lång hinner Myrkur till skapa mystik med en förtrollande stämning. Utan att överdriva är det framförallt Amalies världsfrämmande sång och diversitet i repetoaren som överraskande snärjer ens medvetande.

Betyg: 9/10

Spår:
1. Juniper
2. Bonden og Kragen

Medlemmarna:
Amalie Bruun – sång, alla instrument

About Author