Nachtlieder har släppt ny skiva

0

nachtlieder-high-res-2Nachtlieder är ett enmansprojekt som skapades av Dagny Susanne Hansson i Göteborg år 2008. Den självbetitlade debuten kom år 2013, och till skillnad från den något tillbakadragna och eftertänksamma black metal som presenterades där, cirkulerar det nya albumet The Female of the Species kring kraftfull aggressivitet.

Våldsamma riff och intensiva trummor, framförda av sessiontrummisen Martrum, driver musiken på albumet. Men svärtan balanseras upp av skimrande melodiska passager som framförallt kommer till sin rätt under albumets mörkaste delar. Rättfram black metal med ett minimalistiskt tänkande har varit Dagny Susannes vision för Nachtlieders andra fullängdsalbum.
Edens lustgård är på väg att ruttna bort och Evas plötsliga insikt om sin dödlighet har vuxit till ilska. När träden brinner hittar hon sin egen stig under de fallna löven. Från födelse, genom meditation, storm och fördärv till den slutgiltiga frigörelsen från frigörelse, berättar albumet en historia om The Female of the Species. Albumet producerades av Tore Stjerna i Necromorbus Studio och släpptes den 7 dec 2015 hos I, Voidhanger Records (IT).
Foto: Åsa Hagström, http://www.septikphoto.com/

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.