Necrophobic – Mark of the Necrogram

0

Century Media Records
Släpps den 23 februari 2018

Bor man i Sverige samt lyssnar på death metal är det en skymf om man lyckats missa Necrophobic. Som ett av de riktigt tidiga svenska extremmetalbanden har de sedan starten 1989 levererat mörk och ondskefull musik i sin råaste form. En formel som hållit sig stark och med återvändande medlemmar är giv nummer åtta något utöver det vanliga.

Skivan är den första med Anders Strokirk på sång sedan The Nocturnal Silence (1993) och han visar absolut inga symptom på försvagad röst. Det är dessutom lätt att förstå varför bandet valde att släppa Pesta som första singel då den ger en bra helhetsbeskrivning av hur albumet låter. Titelspåret öppnar skivan likt en käftsmäll. Denna låt visar upp bandet i sin essens; snabba trummor, mörka gitarrslingor och arg sång. Det är också här man fattar varför gitarristerna Johan Bergebäck och Sebastian Ramstedt hållit ihop i olika band under alla dessa år. De har ungefär samma personkemi som ett gift par som precis firat diamantbröllopp. När de jobbar ihop skapas guld i gitarrväg där riv och skitighet dominerar. Två bra kännetecken som genomsyrar hela skivan.

Mark of the Necrogram känns mer som än värdig uppföljare till Death to All (2009) än till bandets förra alster Womb of Lilithu (2013) Musikaliskt så tar den vid där den förstnämnda slutade och för vidare budskapet på ett oerhört snyggt sätt. Det här är den bästa laguppställningen Necrophobic någonsin haft och härifrån kan det bara gå åt det bättre.

Betyg: 8/10

Spår:
1. Mark of the Necrogram
2. Odium Caecum
3. Tsar Bomba
4. Lamashtu
5. Sacrosanct
6. Pesta
7. Requiem for a Dying Sun
8. Crown of Horns
9. From the Great Above to the Great Below
10. Undergången

Medlemmar:
Anders Strokirk – sång
Alex Friberg – bas
Joakim Sterner – trummor
Johan Bergebäck – gitarr
Sebastian Ramstedt – gitarr

Text: Shayan Jahanzadeh

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.