Necrovorous – Plains of Decay

0

Dark Descent Records
Släpps den 29 september

Semester, vita sandstränder och paraplydrinkar är kanske det första man tänker på när man hör ordet Grekland. Dess huvudstad Aten är synonymt med olympiska spel, kolonner och maratonlopp. Slår man ihop nämnda land, och stad, så hittar man däremot fler gemensamma nämnare än så – nämligen death metal! Death metal-bandet Necrovorous har harvat på i olika konstellationer sedan 2005 för att både vakna och somna om igen. Nu en bra bit in i 2010-talet kommer deras andra albumgiv Plains of Decay.

När skivan börjar snurra kastas man omgående tillbaka till tidigt 90-tal och den old school death metal som på den tiden hade stora marknadsandelar. Klassiska band som Dismember, Entombed och Grave lyser starkt med sina influenser. Bland albumets tio spår (av om vartannat D-takt, dubbla kaggar, bisurrsgitarrer och släpigt tunggung) återfinns dock även ett visst mått av blast beats vilket givetvis är en stämningshöjare. Den hesa growlen från Kostas K. kan lätt bli enformig och torr, lite skriksång hade kryddat musiken.

Sammanfattningsvis spretar denna skiva åt alla möjliga håll. Att se dessa greker live bör vara samma upplevelse som på skiva. För att inte somna får man hålla sig vaken med ett svettigt gympapass i moshpiten istället för att stå vid kravallstaketet. Hytta med djävulstecknet i högsta hugg känns inte aktuellt utan snarare känns det lägligt att visa sina danssteg med denna hissmusik i bakgrunden. Därmed inte sagt att denna platta är dålig, men det där lilla extra saknas i form av lite mer extraordinära riff och vassare gitarrslingor.

Betyg: 5/10

Spår:
1. The sun has risen in a land I no longer see
2. Cherish the sepulture
3. Eternal soulmates
4. Plains of decay
5. Psychedelic tribe of doom
6. Faces of addiction
7. Red moon rabies
8. Misery loves dead company
9. Lost in a burning charnel ground
10. The noose tightens

Medlemmar:
Kostas K. – sång
Marios P. – Gitarr, bas
Vangelis F. – Trummor

Text: Markus Östmark

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.