Nio nya band klara för Getaway Rock Festival

0

I dag fyller vi på programmet med ytterligare nio starka bokningar inför sommarens festival. Med dagens släpp, som rymmer allt från punkiga debutanter till legendarisk death metal, hålls en spännande tradition vid liv – nämligen att använda festivalen för att lyfta fram den regionala musikscenen i och omkring Gävle.

Under Getaway Rock Festival brukar en rad lokala och regionala band lyftas fram och presenteras för den stora festivalpubliken. I år är inget undantag och nu har inte mindre än nio band från Gävle och närregionen bokats till festivalen. Bokningarna har gjorts i samarbete med Gefle Hårdrocksklubb och det rymmer allt från lovande nykomlingar till kära återseenden.

Det hyllade power metal-bandet Storyteller uppträdde på Getaway Rock 2012. Sedan de senast spelade på festivalen har de hunnit släppa albumet ”Dark Legacy”, som är bandets fjärde skiva sen 2000-års hyllade, självbetitlade debut. Ett annat band med en lång och gedigen karriär är death metal-pionjärerna Sorcery från Sandviken, som under slutet av 80-talet var med och definierade det svenska death metal-soundet. Förra året släppte bandet deras första nya studioskiva på över 20 år – ”Arrival At Six”. Stärkta av strålande recensioner följde Sorcery upp skivan med att genomföra sin första amerikanska headlineturné.

Bland de nyare bekantskaperna i dagens släpp, som årets festivalpublik rekommenderas att upptäcka i sommar, märks bland annat den Grammisnominerade gitarristen Steven Kautzky Anderssons nya rockband Electric Religions samt det nyligen EP-debuterande posthardcorebandet Crooked Letter.

Hela dagens bandsläpp:
Sorcery
Luftslott
Stone Division
Storyteller
Electric Religions
Crooked Letter
Patronymicon
Greybeards
Propane Headrush

About Author

Robban är en 30 år gammal Trollhättebo som fotar porträtt och konserter på fritiden samtidigt som han agerar Chefredaktör åt CrankItUp.se. När han inte gör nåt av detta kan han antagligen träffas på på gymmet!