NitroDive – Re-Evolution

0

Gain Music Entertainment
Släpps den 3 december

NitroI en värld av tiotals, kanske till och med hundratals, subgenrer till heavy metal brukar folk oftast bli bittra om man försöker mynta ytterligare ett begrepp för musiken. Så därför tänker jag göra en hel del människor arga genom att göra just detta. Jag myntar här med subgenren happy metal. För hur ska man annars beskriva NitroDives senaste skapelse Re-Evolution? En platta som kommer få lysnaren att gå omkring på stan med ett konstant nöjt flin på läpparna.

Bandet har plockat inspiration lite här och var. Hårdrock/heavy metal står för majoriteten av ljudbilden, men då och då hör man både garagerock- och punkinfluenser. Musikskrivandet måste ha gått till ungefär som i ett matlagningsprogram: Ta alla typer av rockmusik och koka samman dem i en stor gryta över öppen eld. Krydda med högt tempo och servera på en bädd av testosteron. Rekommenderade tillbehör består av rikliga mängder öl och överdrivet glad sinnesstämning.

Lite extra innovation hade inte varit fel.  Däremot fungerar de som små snabbverkande paket av energi. Att plocka ut en favoritlåt från plattan är svårt. Det är en ganska homogen blandning musik. Men den som inte hoppar lite extra under Bad Blood måste antingen ha knäproblem eller extremt dålig musiksmak.

NitroDive bjuder upp till lättsmällt glädje som går hem hos den ej så kräsne lyssnaren. Det är kul utan att för den dels skull berikar mig på ett intellektuellt plan. Denna skiva kommer knappast att revolutionera metalvärlden men den kommer att erbjuda glada stunder och glimten i ögat. Det är helt enkelt en lättuggad partyplatta vi har att göra med. Och även så ska den bedömas

Bäst: Bad Blood
Sämst: Wake Up
Betyg: 7/10

Spår:
1. Re-Evolution
2. Dance
3. Back To Stay
4. Dead Or Alive
5. Someday
6. Woman
7. Wake Up
8. Bad Blood
9. Because of You
10. Dying To Live

Medlemmar:
Albert Norberg – Gitarr, Sång
Robert Johnson – Bas, Bakgrundssång
Johan Gren – Trummor, Bakgrundssång

Text: Markus Lassus Bjälnes

About Author