Nuke From Orbit – Restart the Fuking Planet

0

Grave Goods Production
Släpps den 20 februari

Ni vet den där scenen i Alien II när skådespelerskan Sigourney Weaver, i rollen som Ellen Ripley, föreslår att soldatteamet ska bomba skiten ur hela den Xenomorph-hemsökta planeten LV-426? Det hoppas jag, för det är nog sci-fi världens mest minnesvärda ”bad ass”-scen någonsin. Just den scenen har dessutom fått ligga till grund för bandet Nuke From Orbits namn. Med andra ord har denna trio stora skor att fylla med en debut som varvar allt från d-taktskränig kängpunk till sludge och death metal.

Det börjar inte allt för illa. Hastigt, hostigt och harklande trycker bandet på kärnvapenknappen och därefter blir det en skumpig resa fram till nedslagspunkten. Stundom brölas det i de djupaste register och stundom skränas det likt en aggressiv korp. Däremot verkar bandet inte riktigt ha bestämt sig för vilken genre man ska spela eller hur man ska sammanföra sin kreation på bästa sätt. Stilarna bråkar och slänger käft med varandra. Visst kan sådant skapa en dynamik men här vill jag hellre ta de olika slagskämparna åt sidan, läxa upp dem och få dem att återförenas i en varm kram.

Nuke From Orbit är ett halvfärdigt projekt med väldigt kompetenta musiker. Kunskaperna strålar igenom men det känns som att det krävs åtminstone en skiva till innan bandet massakrerar rymdvarelser med sådan precision som fröken Ripley. Men d-takt, ja det får man nog aldrig nog av.

Betyg: 6/10

Spår:
1. I Fade Away
2. No Sense Of Self Worth
3. Amongst the Living
4. I Gave It All I Had
5. All That Was Mine
6. Keep Your Enemies Dead
7. Claw Your Way Out
8. Feed the Fire
9. Restart the fucking planet (NFO)

Medlemmar:
Jossan Åkesson– trummor
Linus Pilebrand – gitarr, sång
Peter Jakobsson – bas

Text: Cecilia Wemgård

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.