Opeth – Garden Of The Titans (Opeth Live at Red Rocks Amphitheatre)

0

Nuclear Blast Records
Släpps den 2 november

Svenska progressiva metalhjältarna Opeth är här igen. Med Mikael Åkerfeldt (gitarr och sång) i spetsen ger dom sig ut på vägarna för att skaka om jänkarna ordentligt. Det har blivit dags för en mycket efterlängtad konsert som förväntas innehålla något utöver det vanliga.

Fansen sjunger och vrålar av lycka, stämningen är obeskrivligt inbjudande. Det här är platsen man verkligen vill vara på för att bevittna gruppen när dom äntrar scenen. Sorceress öppnar stadigt konserten och gör ett mäktigt intryck. Magiska Ghost Of Perdition lockar fram både ”growl” och skönsång där publiken gärna hänger med i refrängerna. Mellan låtarna säger plötsligt Mikael att han nästan aldrig svär på svenska, men bland jänkare går det knappt att hålla sig. Vackra The Wilde Flowers bjuder på ett skönt och köttigt gitarrsolo som ekar brutalt genom amfiteatern. Allsången tar väl plats i Cusp Of Eternity och i Deliverence är det bara för publiken att åka med i tempoförändringar och avgrundsvrål. Mikael har en väldigt fin kontakt med publiken genom akterna. Sånginsatserna tar åskådarna in i helt nya världar och musikerna spelar i en dimension för sig.   

Få bemästrar den progressiva metal-genren som Opeth gör. Dom lyckas bjuda publiken på en oförglömlig resa genom känslor som man inte visste fanns. Att få uppleva detta band på ett sådant här sätt är verkligen njutbart. Det är nästan som att skivan tar en från vardagsrummet och dumpar ned en direkt framför scenen i publikhavet.

Betyg: 9/10

Spår
1. Sorceress (Live)
2. Ghost Of Perdition (Live)
3. Demon Of The Fall (Live)
4. The Wilde Flowers (Live)
5. In My Time Of Need (Live)
6. The Devil’s Orchard (Live)
7. Cusp Of Eternity (Live)
8. Heir Apparent (Live)
9. Era (Live)
10. Deliverance (Live)

Medlemmar
Mikael Åkerfeldt – gitarr och sång
Martín Méndez – bas
Martin ”Axe” Axenrot” – trummor och percussion
Fredrik Åkesson – gitarr och kör
Joakim Svalberg – keyboards, mellotron, piano och kör

About Author