OZ LIVE på Skogsröjet, fredag Station scen 22.30

0

OZ


OZ bildades 1977 i staden Nakkila i Finland och fick sin största framgång med med 1983 års ”Fire In The Brain”. Man hann totalt släppa fem skivor innan beslutet 1991 togs av bandet att lägga ned verksamheten.


Nu, 20 år senare, är den klassiska stommen med Ape De Martini(sång), Jay C. Blade(bas) och Mark Ruffneck(trummor) tillbaka och har tillsammans med nytt manskap i form av Michel Santunione (Jailbait, ex Foxey) och John Berg (Chris Laney, ex Dynazty) kommit till Skogsröjet 2011.


Det vilar en viss charm över den här gruppen och det är tydligt att man gör detta för att det är roligt. Kanske är det just därför det inte gör så mycket att Ape skuttar runt och tar sig i skrevet och tappar bort sig lite i texterna, att rytmsektionen inte alltid är så tight eller att det känns lite pinsamt att man kastar ut signerade gula frisbees under solot. Det märks mellan varven att det har gått 20 år sedan bandet lade ner, var och en av medlemmarna säkerligen har sysslat på helt andra saker under de senaste årtiondena och då är det tur att de nya och hungriga gitarristerna faktiskt lyfter skutan. Det blir riktigt bra på material från den kommande skivan ”Burning Leather”. Vi får lyssna till inte mindre än fyra outgivna låtar, att de låter bäst och att responsen från publiken är som störst på det nya är lite konstigt med tanke på att hits som ”Search Lights” och ”Turn the Cross Upside Down” ändå finns i setlist. Det kanske är så att de har gjort en riktigt bra kommande skiva!


Setlist;


Search Ligths

Let Sleeping Dogs Lie

Dominator

Gitarrsolo inkl. frisbeekastning

Total Metal

Seasons in the Darkness

Gambler

Burning Leather

Megalomaniac

Stop Believing

III Warning

Turn the Cross Upside Down

Fire in the Brain


Bäst: Den långsamma och malande låten ”Seasons In The Darkness”

Sämst: Gasmasken Ape tar på sig när han tömmer en brandsläckare över publiken innan ”Fire In the Brain”

Betyg 6/10

——————–

Dave

About Author