Phil Campbell And The Bastard Sons – The Age Of Absurdity

0

Nuclear Blast
Släpps den 26 januari

Att äpplet inte faller långt från trädet stämmer när det kommer till Phil Campbell And The Bastard Sons. Efter sorg och elände är den före detta Motörhead-gitarristen tillbaka på banan. Denna gång med sina tre söner som kompletteras med Niel Starr (States And Empires) på sång. Efter 30 år som strängbändare i Motörhead fokuserar han på familjen, men legendariska bojor är svåra att bryta.

The Age of Absurdity är som en enda stor väckarklocka. Det är nog därför man känner sådan hat-kärlek till detta album. Med en hög volym och stolthet dundrar låtarna fram som på räls med snabba och tuggande takter. Gitarrspelandet luktar rökig whisky och ligger som kontrast mot Niel Starrs alternativa och moderna stämma. Freak Shows trummor skriker 80-tal och retro-känslan blir ett faktum under stora delar av albumet. Varje solo glider som smör i solen och samtliga instrument är polerat sammanvävda till en näst intill perfekt ljudbild. Däremot går det inte att undkomma det tråkiga textförfattandet. Trots att dessa snabba spelmän har elva spår på sig saknas det ett emotionellt plan och både gåshud och mållöshet uteblir.

En berömd pappa som tar med sig sina tre söner på forna äventyr lämnar en nästan rörd. Då är det minst sagt en skam att albumet de skapat lämnar en ganska oberörd. För heavy metal-torskar må detta vara en gåva från ovan. Letar man däremot efter känsla och djup är det alldeles för enkelt att borsta bort The Age Of Absurdity från axeln.

Betyg: 5/10

Spår:
1. Ringleader
2. Freak Show
3. Skin And Bones
4. Gypsy Kiss
5. Welcome To Hell
6. Dark Days
7. Dropping The Needle
8. Step Into The Fire
9. Get On Your Knees
10. High Rule
11. Into The Dark

Medlemmar:
Phil Campbell – gitarr
Todd – gitarr
Dane – trummor
Tyla – bas
Niel Starr – sång

About Author