Polaris – The Mortal Coil

0

Resist Records
Släpps den 3 november

Efter att ha spenderat tre år i branschen, främst ute på vägarna, släppte Polaris år 2016 en kritikerrosad EP vid namn Guilt And The Grief. När bandet tycks vara dränkta i sin egen ilska är metalcore-genren en alldeles utmärkt plattform. Nu tas ett stort steg när debutplattan med hela elva spår släpps vid namn The Mortal Coil. När debuten nu är ett faktum är det med andra ord startelvan som är redo att blottas för världen. Om det är ett skutt framåt i karriären eller en dödlig spiral som titeln föreslår, återstår att bedöma.

Polaris smäller direkt i trumvirveln och visar att ännu ett band håller metalcore-scenen vid liv. När i stort sett hela plattan innehåller explosive verser, följt av melodiska refränger, lyckas bandet med en redig häxblandning. In Somnus Viretas organiska första halva hade kunnat vara något Northlane släppt kring Singularity (2013)- vevan och under skivans gång vandrar tankarna även till band så som Erra och The Plot In You. Sonders toner känns mogna samtidigt som Jamie Hails growlar lika ilsket som en rebellisk tonåring. I kombination med andresångaren och basisten Jake Steinhausers känsloladdade ljudvågor blir albumet en ren och gedigen helhet. Med förbannade trummor och stundtals gråtande gitarrer levererar Casualty pricken över i.

Polaris är metalcore ända in i själen. Trots ett förbannat ljud och lika förbannade texter lyckas bandet piska upp någon sorts eufori. Med denna debut i bakfickan, kan de självsäkert kasta sig ut i det okända. För det är precis såhär det ska låta; härligt aggressivt och nästan överväldigande bra.

Betyg: 9/10

Spår:
1. Lucid
2. The Remedy
3. Relapse
4. Consume
5. Frality
6. In Somnus Veritas
7. Dusk To Day
8. Casualty
9. The Slow Decade
10. Crooked Path
11. Sonder

Medlemmar:
Jamie Hails – sång
Jake Steinhauser – sång, bas
Rick Schneider – gitarr
Ryan Siew – gitarr
Daniel Furnari – trummor

About Author