Possessed – Revelations Of Oblivion

0

Nuclear Blast
Släpps 10 maj

Det finns band som blir giganter i sin genre och så finns det band som definierar samma genre. Possessed från South Bay Area i USA tillhör den senare kategorin. Denna legendariska grupp räknas som de verkliga skaparna av death metal. När ett band som hatades av varenda kristlig föräldraorganisation på 80-talet släpper en ny fullängdare efter mer än 30 år undrar man om de fortfarande kan beröra.

Revelations Of Oblivion är ett mästerligt återtåg för dessa demonframkallande brutalmusiker. Det är ingen tvekan om att låtskrivaren (och enda kvarvarande originalmedlemmen Jeff Becera (sång)) har lyckats samla helt rätt musiker kring sig inför detta släpp. Redan efter de två första spåren, men framför allt No More Room In Hell, står det klart att Becera fortfarande vet hur korset ska hängas. Även om låttitlarna kan skvallra om annat så är skivan fylld med allehanda grymhet och brutalitet, inte bara satanisk ondska. Emilio Marquez (trummor) bankar frenetiskt på och bygger tillsammans med framför allt gitarristerna Daniel Gonzales och Claudeous Creamer upp demoniskt snabba intron som i till exempel Abandoned. Den mest moderna och kanske mest thrashiga låten är The Word som även tillhör de mer melodiska inslagen på skivan.

Det enda som drar ner intrycket av den här i övrigt enastående comebacken är den lätta enformigheten i Jeff Beceras sånginsats. Även om han imponerar i styrka blir det ingen större dynamik att tala om. Det här släppet kommer ha sin givna plats hos alla fans och älskare av genren och historiken. Kommer skivan även att jaga upp hätska stämningar mot djävulsdyrkande hårdrockare? Tyvärr inte.

Betyg 8/10

Spår
1. Chant Of Oblivion
2. No More Room In Hell
3. Dominion
4. Damned
5. Demon
6. Abandoned
7. Shadowcult
8. Omen
9. Ritual
10. The Word
11. Graven
12. Temple of Samael

Medlemmar
Jeff Becera – Sång
Daniel Gonzales – Gitarr
Emilio Marques – Trummor
Robert Cardenas – Bas
Claudeous Creamer – Gitarr

About Author

Recenserar mycket och gärna. Rötterna i thrash, death och klassisk heavy metal. Blir även en del konsertfoto när tillfälle ges.