Prostitution – Egyptian Blue

0

Självsläppt
Släpps den 10 oktober

Prostitution är bandet från Brooklyn, New York, som siktar mot att skapa sig ett namn inom progressiv black metal. De tycker också om att berätta att de är inspirerade av Pink Floyd, hur lite det än hörs. Den kraftfulla trion slänger in element av shoe-gaze och psych-rock, samtidigt som melodi och harmoni betonas. Trots alla influenser och inspirationer som spretar åt olika håll utlovas en sak; vansinne.

Redan vid första låten, Hypergiant, bevisar bandet att tid inte ska förspillas. Det är högt, kaotiskt och en jävla fart. Lika snabbt försvinner blast beats för att ersättas av en långsammare rytm där melodiösa gitarrer får skina. Med intressanta tempoväxlingar känns den progressiva delen av, men inte på det mest traditionella sättet. Bandet bevisar återigen sin bredd på långköraren Elevated Drovs. Ett snabbt och ruggigt riff får möta progressivt briljanta trummor. Dessa lyckas sedan samsas med sin galopperande motsvarighet, samtidigt som allt sker i takt med vrålandet. Men det som slår en mest under dessa tjugo minuter är ovissheten. Rätt som det är hörs ett riff som hade kunnat höra hemma i thrash metal-träsket. Detta möts sedan av trummor som påminner om metalcore-genren. Allt detta sker med en högst smaklig planering.

Att säga att man är inspirerad av Pink Floyd är ett stort påstående. Musikaliskt hörs det inte en gnutta. Bandet väljer att krydda sin musik med en blandad kompott av tongångar. Att de nämner Pink Floyd som en referens känns mest som ett fult och billigt sätt att plocka onödiga extrapoäng. Det behöver inte detta gäng, eftersom deras tre ynka låtar ändå lycka slå de flesta fullängdsalbum på fingrarna.

Betyg: 7/10

Spår:
1. Hypergiant
2. The Boat
3. Elevated Drows

Medlemmar:
Jesse Adelso – bas och sång
Russ Cowen – gitarr och sång
Jason Spence – trummor

About Author