Purple Hill Witch – Celestial Cemetery

0

The Church Withtin Records
Släpps den 10 november

De tre musikanterna i Purple Hill Witch släpper nu sin andra fullängdare, så fyndigt kallad Celestial Cemetery.
Från de mäktiga norska skogarna tar sig norrmännen an sin egen tolkning av doom metal och vågar även hävda att de är starkt inspirerade av 70-talets Black Sabbath. Legendarier i all ära, men 00-talets imitatörer sägs inte vara lika himmelska.

Celesital Cemetery bjuder på en upptäcktsfärd där doom-, psykedelisk metal och stoner rock kokas ihop i en kittel. När bara ett fåtal toner används under skivans gång tuggar den långsamt framåt för att avgudas av retro-torskar. Även när sångaren Kristian Ingvaldsen låter som en barnslig Ozzy Ozbourne. Trots detta, och trots att sångaren snuddar vid falska toner, gynnar hans stämma den smutsiga stoner rock-känslan. Första spåret Ghouls In Leathers långa intro med dåsiga gitarrer och långsamt tempo skapas en ljuv försmak. Men faktum är att låten är plattans bästa spår. Harbinger Of Death bevisar att bandet verkligen har ett öra för att skapa bra och minnesvärda riff. Och även om samtliga sju spår innehåller enskilda styrkor är det ingen av dem som levererar hela paketet. Därav uteblir ”wow-faktorn”.

Purple Hill Witch har utan tvekan släppt en godkänd platta. Speciellt om man avnjuter plattor gjorda av band så som Hawkwind och Black Sabbath. Men samtidigt kan en inte förneka att bandet har en allt för smal räckvidd. En avstickare likt Changes (Black Sabbath, 1972) hade kunnat lufta i Celestial Cemeterys kvava miljö. Om bandet hade tagit ett steg utanför riktlinjerna hade kanske en ”aha-upplevelse” kunnat dyka upp.

Betyg: 5/10

Spår:
1. Ghouls In Leather
2. Harbinger Of Death
3. Celestial Cemetery
4. Around The Universe
5. Menticide
6. The First Encounter
7. Burnt Offering

Medlemmar:
Anderas Schafferer – bas
Øjvind Kvam – trummor
Kristian Invaldsen – sång och gitarr

About Author