Queensrÿche – The Verdict

0

Century Media
Släpps 1 mars

Få amerikanska progressiva metal-band har kämpat lika hårt genom åren som Queensrÿche. Sedan början av 2000-talet har man slagits i skuggan av andra akter med rötterna i 80-talet. För tre år sedan byttes den självutnämnde bromsklossen Geoff Tate mot den yngre och vassare Todd La Torre med ny musikalisk riktning som resultat.

The Verdict är en tung och gediget genomarbetad pjäs. Just nämnda sångare, Todd La Torre, bidrar rejält till att hålla samman arbetet både som vokalist och ställföreträdande trummis. Skivan inleds med pondus i Blood of the Levant, en låt med klassiska gitarriff, enastående sång och rejält driv från rytmsektionen. Genom att blanda klassiskt progressiva delar med moderna inslag bjuder bandet på flertalet låtar som enkelt skulle platsa på Operation: Mindcrime (1988). Det här albumets lugnare parti, Dark Reviere hade lika gärna kunnat hittas på Empire (1990). Om första spåret är det tyngsta är förmodligen det näst sista det mest komplexa. Launder the Conscience bjuder på pampig uppbyggnad, skiftande partier och kräver en del av lyssnaren. Hade plattan slutat med detta stycke hade ingen blivit besviken.

Att Todd La Torre har varit en nytändning för bandet är inget att tveka på. Det sätt på vilket Queensrÿche idag kan ta tillvara på sina rötter och lägga till moderna inslag gör att de helt enkelt bör leta sig fram till solkrämerna i butiken. Den här plattan lär ta dem ut ur skuggan och in i solljuset igen.

Betyg 8/10

Spår
1. Blood of the Levant
2. Man the Machine
3. Light-Years
4. Inside Out
5. Propaganda Fashion
6. Dark Reviere
7. Bent
8. Inner Unrest
9. Launder the Conscience
10. Portrait

Medlemmar
Todd La Torre – sång
Michael Wilton – gitarr
Parker Lundgren – gitarr
Eddie Jackson – bas

About Author

Recenserar mycket och gärna. Rötterna i thrash, death och klassisk heavy metal. Blir även en del konsertfoto när tillfälle ges.