Naghor – Infernal Aphorism

0

Non Serviam Records
Släpptes den 13 oktober

Uppsalabandet Nazghor bildades vintern 2012 när sångaren Nekhrid slog sina påsar ihop med gitarristen Armageddor. Bandet kompletterades med ytterligare tre vapenbröder, och är på nytt redo för att sprida sin ”black metal of death”. Bäst kända för sin hyperproduktivitet, är inte det sjätte albumet på färre än fem år något förvånansvärt. Med plattan Infernal Aphorism vill Nazghor övertyga de oupplysta om att messias är sänkt, mörkret segrat och att erkänna djävulen som vår nya härskare.

Nekhrid inleder högmässan på illa engelska med kraftig svensk brytning. Han intar en bekväm position på den diaboliska predikstolen, för att skaka liv i väckelserörelsen. Sångaren slår världsrekord i att älta hädelser och kniper guldmedalj i att vara repetitiv. På spåret Descretion at Eschaton är det behagligt högfrekventa gitarrer som utmärker sig. Under låten The Darkness of Eternity driver den begåvade Armageddor sin gitarr till gråt. Tyvärr drabbas gitarristen av hastighetshybris, går svinigt hårt på tremoloriffet och andregitarristen Angst apar efter. Konsekvensen blir något som är lika monotont som en hockeytuta. Det är lätt att missta den brutala strängslakten för en ledsen säckpipa.

Skriver man musik som enbart har anpassats till sataniska ritualer man man skita i att släppa en platta över huvudtaget. Det enda man lyckas invokera är lyrik på nivå klappramsa och en lärdom om att uttrycket ”spela snabbare” inte går att tillämpa på allt. Nekhrid är inte särskilt förtjust i att skriva låttexter eftersom någon uppenbart har mutat ett dagisbarn med godis för att agera spökskrivare till detta skämt.

Betyg: 3/10

 Spår:
1.Opus Profanus
2. Malignant Possession
3. Decretion At Eschaton
4. The Darkness Of Eternity
5. Deathless Serpent
6. Rite Of Repugnant Fury
7. Ephemeral Hunger
8. Spawns Of All Evil
9. Absence Of  Light
10. Infernal Aphorism

Medlemmar:
Nekhrid – sång
Armageddor – gitarr
Angst – gitarr
Crowlech – bas
Cosmaraul – trummor

About Author