Sonic Syndicate – We Rule The Night

0
Sonic Syndicate – We Rule The Night
 
Jag minns att Anders Friden (In Flames) sade något i stil med att ”nu har de gjort samma platta två gånger i rad och nu är det dags för något nytt”.

Sextetten ifrån Falkenberg har verkligen gjort slag i saken och utnyttjat alla möjligt tänkbara nya element på gruppens fjärde skiva ”We Rule The Night”.
Albumet till ära har man valt att anlita Studio Bohus med hjälp av monsterproducenten som arbetat med bl.a. Korn, Slayer, Alice in Chains, KISS, 3 Doors Down m.fl. –
meritlistan kan göras millång.

Och ”We Rule The Night” är verkligen något nytt. Albumet kommer som så många andra gånger att dela upp folk i två läger – det ena för – det andra emot.
Det känns som om att vikten denna gången verkligen lagts på att utveckla låtmaterialet till det absolut yttersta. Där det hårdare metalsoundet, och framförallt
growlsången , fått ta ett steg tillbaka så har man verkligen lyckats med konsten att lyfta den moderna enhetligheten, soundet och proffesionalismen ett snäpp längre fram i sitt framförande.
Nu låter verkligen Sonic Syndicate som det band de alltid velat göra.

”Black & Blue” är kanske årets vassaste refräng, ”Miles Apart” är ett vackert klingande stycke med akustiska gitarrer och piano och titelspåret besitter en av årets kanske i särklass
snyggaste verser. Likt vanligtvis bjuds vi ändå på snygga gitarrmelodier, slingor som är oundvikliga att nynna på och ett magnifikt ös. Det spelar ingen roll att videospåret ”My Own Life”
är söt som socker – Sonic Syndicate leder nu vägen och står på helt egna ben med hjälp av ”We Rule The Night”. Oundvikligt en av årets bästa skivor.

Bästa Spår:

Kristian Forsell

About Author