Volbeat – Beyond Hell / Above Heaven

0

Volbeat – Beyond Hell / Above Heaven

Volbeat, Volbeat och Volbeat. Ungefär så har det sett ut i en stor del av media sedan det stora genombrottet. Man har lyckats skapa allsångsklassiker på kort tid i bl.a. form av ”Maybellene i Hofteholder” och har snabbt etablerat sig som ett av 2000-talets mer betydande rockband.

På senaste släppet ”Beyond Hell / Above Heaven” är det så dags att tag i rodret igen och försöka spinna vidare på tidigare vinnande koncept. Som den danska motsvarigheten till vårat Takida, vilket inte vill säga lite, så lyckas man dock inte särskilt bra.

Inledande ”The Mirror And The Ripper” bygger på samma mall som tidigare material och man blandar rockabilly med lite dubbeltramp och lägg till på det en sångare i Michael Poulsen som inte alltför sällan svajar iväg i egna tonarter och utsvävningar så vet ni ungefär vart vi är på väg. Nytillskottet låter som om man samlat ihop överblivet material från tidigare fullängdare och bara tryckt på ”record” i studion, det lyfter endast riktigt i ”Fallen” som är en kanonlåt med snygga melodier och ett vackert arrangemang. Kidsen kommer säkert att köpa ”Beyond Hell / Above Heaven” lika lätt som föregångarna men jag är inte alls imponerad.

Bästa Låt:

Lyssna på hela albumet på Spotify här!

Lyssna på hela albumet på Grooveshark här!

Kristian Forsell

About Author