Revanschsuget och hungrigt KISS

0
 

2008 togs KISS emot med öppna armar (och ben) när bandet återvände till Europa för första gången sedan 1999. Succén var dock inte helt välförtjänt med ett småsegt framträdande kantat med spelfel, falsksång och en Gene Simmons som trodde han var i Helsingfors.

2 år senare på nya turnén Sonic Boom Over Europe: From The Beginning To The Boom förtjänar bandet alla glädjeskrik. Inledningen är suverän. Bandet lyfts fram över scenen till tonerna av färska Sonic Boom-öppnaren Modern Day Delilah och fortsätter i ett enormt tempo. Simmons är pigg i Cold Gin, Let Me Go, Rock n’ Roll har ett grymt sväng och Firehouse får en stjärna i kanten för snygg scenshow.

Fantastisk avslutning

Bandet håller stilen men Eric Singers och Tommy Thayers dubbelsolo följt av sömnpillret I’m An Animal och sega 100,000 Years sänker tempot denna kalla junikväll. Avslutningen är dock lika fantastisk som förutsägbar. Simmons dreglar blod och flyger i I Love It Loud, Paul Stanley åker linbana i I Was Made For Lovin’ You och konfetti regnar i Rock And Roll All Nite.

Som vanligt med KISS är låtlistan rätt förutsägbar. Endast 3 låtar luftas från hyllade Sonic Boom. Resten består av säkra 70-talskort och väl valda 80-talsbitar. Enda utstickarna är den akustiskt framförda Beth och länge ignorerade 80-talshiten Crazy, Crazy Nights.

Den svagaste länken i bandet är fortfarande den falsksjungande Stanley men med den glädje och skratt som ständigt lyser upp de sminkade gubbarnas ansikten känns en pension långt borta. En repris med ett nytt studioalbum 2012 känns som en lågoddsare.

Låtlistan:
1. Modern Day Delilah
2. Cold Gin
3. Let Me Go, Rock n’ Roll
4. Firehouse
5. Say Yeah
6. Deuce
7. Crazy, Crazy Nights
8. Calling Dr. Love
9. Shock Me
10. I’m An Animal
11. 100,000 Years
12. I Love It Loud
13. Love Gun
14. Black Diamond
15. Detroit Rock City
16. Beth
17. Lick It Up
18. Shout It Out Loud
19. I Was Made For Lovin’ You
20. God Gave Rock n’ Roll To You II
21. Rock And Roll All Nite

Text och foto: Alexander Skogberg

About Author