Revelations – Gatekeeper

0

Revelations Music
Släpptes digitalt den 16 juni

Revelations har sedan 2012 förvånande nog lyckats sprida sin fanskara över hela världen. 2013 släpptes bandets EP Warning och sedan dess har de turnerat som förband till Chris ”Mean Man” Holmes (W.A.S.P) och Paul Di’Anno (Fd Iron Maiden). Gatekeeper tar inspiration från både Led Zeppelin och Black Sabbath, men förmodligen hade titeln på deras EP varit mer passande tillsammans med en gigantisk varningsskylt.

När man lyssnar igenom första spåret på en skiva sätter det undermedvetet tonen för resten. Det är alltid en fördel om starten ser lovande ut. Då blir det så mycket enklare att ta sig igenom ett maraton. Disillusions riff är dock skrämmande likt The 69 Eyes dänga Brandon Lee (2000). När man redan är smått irriterad hjälper det inte att sångaren Lasse Gudmunsson skrämmer skiten ur en med ett vrål som snarare låter som en döende människas sista rop på hjälp. Med en tveksam sånginsats under större delen av skivan kunde den instrumentala Nowhere Near The Sun blivit räddaren i nöden. Dock slutar det med att man sörjer de fem minuter man slösat bort av sitt liv och som man aldrig kommer få tillbaka. Shooting Angels intro skulle kunna höra hemma i filmen Flashdance och inte på en skiva som inspirerats av 70-talets rockgiganter. Dock påminner Strange Dreams riff om Black Sabbaths Paranoid (1970). Timebomb överraskar någorlunda med fiffig text och refräng men saknar helt och hållet djup. Bättre än så blir det inte.

Det finns en anledning till att Timebomb är en någorlunda positiv överraskning. En text som beskriver känslan av att ens huvud exploderar passar fint som summering av denna skiva. Det är alltid en fördel att kunna relatera till musiken på en personlig nivå, även om det sker i vanmakt

Betyg: 2/10

Spår:
1. Disillision
2. Shooting Angels
3. Son Of Morning
4. Nowhere Near The Sun
5. Everything To Lose
6. Grip Of Darkness
7. Timebomb
8. Strange Dreams
9. Gatekeeper

Medlemmar:
Janne Backlund – trummor
Lasse Gudmundsson – sång
Daniel Ramirez – bas
Anders Stafrén – gitarr

About Author