Riot – Rock World (Rare & Unreleased 87-95)

0

Riot – Rock World (Rare & Unreleased 87-95)Metal Blade
Släpps 27 mars

Detta New York-baserade metalband har kämpat i otaliga konstellationer sedan 1977 med att göra sina låtar hörda. En gång i tiden tillhörde de storheterna inom amerikansk speed/power metal men har för många hamnat lite i glömska. Som en hyllning till den avlidne gitarristen och grundaren Mark Reale släpps nu denna samling med rariteter.

Den första fråga man ställer sig är om detta är ett släpp som behövs, överhuvudtaget. Svaret blir utan tvekan, nej! Såvida du inte är ett väldigt inbitet fan. Men även då är frågan om en samling unken dammsamlande kuriosa tillför något av glädje. För det är endast som kuriosa detta kan betraktas. Det är svårt att hitta några egentliga höjdare bland låtar och mixar som bandet själva inte tog med på sina skivor. Visst kan det vara lite kul att höra hur Buried Alive (Tell Tale Heart) (Thundersteel, 1988) var tänkt att låta från början. Det visar sig att man svängt om slutet och lagt som ett intro i stället, minsann. Det bjuds även på ett par sångaralternativ. Till exempel vill man visa hur det hade kunnat låta om inte Tony Moore (sång) hoppat av i samband med Privilege Of Power (1990). Här får Jag Panzer-sångaren Harry Conklin göra sina versioner av Medicine Man och Magic Maker från Privilege Of Power. Bland de helt refuserade spåren är det egentligen bara ett som sticker ut som något kul och intressant. Good Lovin, som aldrig kom med på Nightbreaker (1993), är en riktigt skön låt med funkigt stuk och gott om ös från en blåssektion.

Bland gamla chipssmulor, murkna tubsockor och tomma whiskyflaskor måste det ha varit svårt att hitta något av värde. Detta genomsyrar hela samlingen. En samling som är skapad av och för en av tidernas största Riot-fans, producenten Giles Lavery. Det tog honom ett helt år att gå igenom gamla arkiv bara för att komma upp med en produkt som i bästa fall kan sorteras direkt i papp-, plast- och övrigtbackarna på sopstationen.

Betyg: 1/10

Spår
1. Rockworld Theme
2. Bloodstreets (Alternate Version)
3. Buried Alive (Tell Tale Heart) (Alternate Version)
4. Runaway (Instrumental Early Idea Demo)
5. Killer (Tony Moore Vocals)
6. Maryanne (Rough Mix)
7. Medicine Man (Tony Moore Vocals)
8. Magic Maker (Tony Moore Vocals)
9. Faded Hero (Tony Moore Vocals)
10. Sylvia (Outtake)
11. Good Lovin (Outtake)
12. Creep (Instrumental Outtake)
13. Instrumental 1994 (Brethren Outtake)
14. Medicine Man (Tyrant Sessions)
15. Magic Maker (Tyrant Sessions)

Medlemmar
V/A

About Author

Recenserar mycket och gärna. Rötterna i thrash, death och klassisk heavy metal. Blir även en del konsertfoto när tillfälle ges.