RISE AGAINST – ”Endgame”

0

RISE AGAINST – ”Endgame”
(DGC / Interscope)

Om det här är första gången du hör Rise Against så är det en helt okej skiva. Ganska jämn nivå, inte många utsvävningar eller konstigheter. Men har man lyssnat på dem i några år så är det här en bra bit ifrån vad Rise Against kan prestera.

Det var det smått aggressiva, känslan av vemod och desperation som fångade mitt intresse för detta band en gång i tiden. Hårda riff, berörande texter och kontrollerat kaos, fast ändå väldigt melodiöst och låtar som fastnar. Men jämfört med tidigare album så saknas det en hel del av just detta.
Vart är de klockrena refrängerna, vart är den ångestladdade spruckna rösten, det där lilla extra som gjorde att de stack ut?

Rise Against har alltid varit politiska, samhällskritiska, vegetariska med mera. Detta har återspeglats mycket i deras musik. Fast här känns det som att det går ganska obemärkt förbi. Det blir lite för slätstruket.

Men ändå är det här långt ifrån en dålig skiva. Jag är långt ifrån besviken. Det finns en hel del låtar som är väldigt välgjorda och det tänder till både här och där för att bli berörande punkrock på hög nivå.

Betyg: 4 / 10

Emil Löfgren

About Author