Robert ”Strängen” Dahlqvist (ex- Hellacopters) har avlidit

0

Från Aftonbladet:

Robert ”Strängen” Dahlqvist, förr The Hellacopters-medlem, är död. Gitarristen och soloartisten blev 40 år. Den svenska gitarristen och soloartisten Robert ”Strängen” Dahlqvist har gått bort. Det bekräftas av skivbolaget Strängen är mest känd som gitarrist i det framgångsrika rockbandet The Hellacopters, som han var medlem i mellan 1999 och 2008. I år var han mitt uppe i sin solokarriär. Han släppte i höstas singeln ”Bangatan”, som han skrivit ihop med Björn Olsson (The Soundtrack of Our Lives, Håkan Hellström) och har den senaste tiden arbetat på ett nytt album i studion. Konserter i bland annat Göteborg och Ryd är inplanerade under våren. I december spelade artisten i Motala. Så sent som i måndags postades tips om en kommande spelning och ett hyllande citat från Stefan Sundström på Strängens officiella Facebooksida.

”Jag gillar att Strängen inte håller sej inom ramarna för vad en rocker ska spela. Skit i alla konventioner, skit i alla traditioner, slå dej lös från det som trycker ner … hoppas Bagisborna fattar att dom har en star i förorten” sa Stefan Sundström i uttalandet som citerades på Facebook.

Robert ”Strängen” Dahlqvist har spelat på flera album av Stefan Sundström och varit turnémusiker med artisten. Han har även varit sångare och gitarrist i Dundertåget och spelat sitt signaturinstrument i bandet The Diamond Dogs.

The Hellacopters har skrivit följande på sin Facebooksida:

Det är svårt att finna orden just nu men det är med stor sorg vi måste meddela att Robert ”Strängen” Dahlqvist är död. Under 10 år reste vi jorden runt ett flertal varv tillsammans. Delade turnébussar och spelade in skivor. Spelade på klubbar och festivaler. Det är otroligt svårt att med ord beskriva vad Strängen betytt för oss och hur vi än skulle försöka så kan vi inte förklara hur mycket han fattas oss. Våra tankar går till alla de fina minnen vi fick tillsammans och framförallt till hans familj.
Tills vi ses igen.

/The Hellacopters

CrankItUp skickar sina djupaste kondoleanser till vänner, familj och fans i denna sorgens stund. Låt oss alla minnas en fantastisk musiker och människa som nu spelar i himlen med de största. Hälsa Lemmy och Dio från oss grabben och fortsätt att spela fantastiska riff i livet efter detta.

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.