Sabaton LIVE på Sweden Rock Festival, Sölvesborg

0

Sabaton LIVE på Sweden Rock Festival, Sölvesborg


Nuclear Blast

.

Folkmassan med förväntansfulla festivalare framför Sweden Stage är större än väntat. Svenska flaggor svajar stolt i höjda händer inför bandet som snart skall erövra våra sinnen. Givetvis är det Sabaton jag syftar på.
Det är festivalens andra konsert för detta året och det märks på den lite väl nyktra publiken. Det är trots allt festival!

.

Sångaren Joakim Brodén är först ut på scen, stapplandes fram full av skratt (och säkerligen andra gyllene brygder). Hans haka faller platt på marken när han skådar publikhavet framför scen.

.

Med all ära till Nationaldagen, öppnar de med nationalsång à la Allsång på Skansen. Mysstämningen är nu komplett och jag anar en känsla av frihet som gror.
Joakim påpekar att ingen tid bör spillas på skitsnack, så konserten är snabbt igång med en rivstart (à la Sabaton).

.

Oväntat nog kommer Carolus Rex redan som tredje låt och jag är inte ensam om att vråla av glädje. Dock, till både min och de resterande åskadarnas besvikelse är det inte den svenska versionen som vi hoppats på, nej. Följderna blir att halva folkhavet dör likt fiskar i döda havet (haha) och den enda delen av sången de ger ifrån sig är just ”Carolus Rex” i brist på kännedom.

.

Min besvikelse späds på när sången inte håller måttet, varken från Joakim, eller hans nyinvigda vapendragare. När min bägare av bitterhet närapå rinner över, vänder grabbarna på steken och ett karaktäristiskt intro väller ut ur högtalarna. Primo Victoria! Jag fylls istället av lycka fastän det dock, sorgligt nog, beror på de fenomenala låtarna mer än utförandet på scen.

.

Bäst: När Herr Brodén hade kramkalas med publiken från fotodyket.
Sämst: Konsertens setlist. Fler stora dängor till kort spelning nästa gång, tack!

.

Betyg: 6,5/10

.

/Mike

.

Foto: Mattias Peterson

About Author