Såhär mycket pengar spenderades under GRF

0

img_6210Arbetarbladet i Gävle meddelande idag att kommunen gjort en undersökning bland besökarna av årets Getaway Rock Festival. Undersökningen handlade om hur mycket en festivalbesökare spenderar under sin vistelse på festivalen. Saker som var inräknade var mat, logi, shopping, alkohol och bensin. Även andra saker som ålder och hemort undersöktes. Det preliminära siffrorna som har kommit visar att genomsnittsåldern på besökarna var 29,8 år och att 30 procent av dessa är bosatta i Gävle till vardags. 7 procent av besökarna har rest från någon av de nordiska länderna eller Tyskland och resten från andra delar av Sverige. Men hur mycket spenderade då den genomsnittlige festivalbesökaren per dag under årets Getaway? 2500 är siffran som kommit fram och räknar man den siffran på de 13 500 besökarna under festivalens tre dagar blir det en summa på över 100 miljoner kronor.
img_6206Joakim Lundberg som är evenemangsansvarig på Destination Gävle säger också att siffrorna även inkluderar saker som biljett och resa till och från Gävle. Även andra undersökningar har gjorts med Sweden Rock och Bråvalla och visar även där att det är mycket pengar som spenderas i festivaltider.

Sammanfattningsvis är hårdrockare beredda att resa långt för att se sina favoritband. De har och är beredda att spendera mycket pengar, säger Joakim Lundberg.

Se bilderna från årets Getaway Rock Festival här!

About Author