Säljstart för Sweden Rock 21 Whisky

0

Idag släpps den senaste releasen i SRFs whisky-serie: Sweden Rock 21 – Single Malt Whisky ”Ny Amerikansk Ek” Limited Edition.

Idag kan vi stolt presentera: Sweden Rock 21 Ny Amerikansk Ek!

Årets whisky kommer i nytt utförande och har tagits fram i samarbete med Agitator Whiskymakare i Arboga, som fått äran att hitta den perfekta blandningen. Valet föll på single malt whisky från högkvalitativa fat på Box Whisky.

Denna limiterade utgåva består av single malt whisky från hårt rostade färska amerikanska ekfat i kombination med single malt whisky som har åldrats på oloroso sherryfat för en mjukare finish.

De färska amerikanska ekfaten används annars främst i Bourbon-industrin, och med sina kraftigt kolade insidor och rymd om 200 liter ger de tydliga toner av vanilj och kola. Ett ovanligt fat för maltwhisky, men dess karaktär tillsammans med fruktigt destillat och en elegant finish från oloroso-faten blev ett givet val för Sweden Rock 21.

Årets förpackning har fått sitt utseende av en formgivare som tidigare gjort illustrationer till band som Slayer, Ghost och Lamb of God.

Sweden Rock 21 lanseras i en limiterad upplaga på 3800 flaskor, alla numrerade.

Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 40 %
Pris: 749kr
Säljstart: 2021-04-21 kl. 10:00
Artikelnummer på Systembolaget: 50938

Tidigare releaser i serien:
Sweden Rock 15: Vildhallon
Sweden Rock 16: Rökt Honung
Sweden Rock 17: Bourbon Cask
Sweden Rock 18: Rök
Sweden Rock 19: Kaffe
Sweden Rock 20: Oloroso Sherry

About Author

Robban är en 32 år gammal Trollhättebo som fotar porträtt och konserter på fritiden samtidigt som han agerar Chefredaktör åt CrankItUp.se. När han inte gör nåt av detta kan han antagligen träffas på på gymmet!