Sarcasm – Within the Sphere of Ethereal Minds

0

Dark Descent Records
Släpps den 28 april

Det har på senare år skett en comeback av svenska death metal band. Efter nästan 30 år har det skett ett generationsskifte i scenen, men bland gröngölingarna finner de gamla banden plats för comeback, bland annat Uppsalas veteraner Sarcasm. Kvintetten, som grundade Uppsalas death metal scen, lät debutplattan Burial Dimensions (2016) samla damm i två decennier, men uppföljaren Within the Sphere of Ethereal Minds släpps utan vidare fördröjning.

När det begav sig handlade låtarna om lemlästning och zombies. Nu för tiden vrålas det istället om solsystem och nebulosor. Likaså har HM-2 traktordunket bytts ut mot melodiös, svartmålad death metal. Som en meteorstorm blandas väsande sång med melodiösa gitarriff i ett pånyttfött Sarcasm. Gitarristen Peter Laitinen har fått fria tyglar vilket ger oss en näst intill överdos av starka solon och melodier. From Crimson Fog They Emerged exemplifierar bandets fusion av piskande fart och upplyftande melodi. Kvintetten bjude på akustiska partier i Embodiment of Source och en hel del doom metal skiner även igenom i A Black Veil For Earth.

Sarcasm har skapat en sjuhelvetes kruttunna till comebackplatta. Fullängdaren är fullpackad med melodier och atmosfär som skiljer Sarcasm åt från andra band. Within the Sphere of Ethereal Minds åtta låtar kan bäst liknas vid en resa ut i rymden och fem varv runt varje planet i solsystemet, så det är bara att luta sig back i raketen och njuta av resan.

Betyg: 8/10

Spår:
1.Bloodsoaked Sunrise
2.From the Crimson Fog They Emerged
3.Embodiment of Source
4.Scars of a Land Forgotten
5.In the Grip of Awakening Times
6.Silent Waves Summoned Your Inner Being
7.A Black Veil for Earth
8.The Drowning Light at the Edge of the Dawn

Medlemmar:
Heval Bozarslan – Sång
Anders Eriksson – Gitarr
Peter Laitinen – Gitarr
Jonas Söder – Bas
Matte Modin – Trummor

About Author

Ungdom i Stockholm med fokus på recensioner. Uppskattar all sorts musik. Ryktet går att han även aldrig har nekat en Magic: The Gathering duel.