SAREA LIVE på Skogsröjet, fredag 00.15 Skoget scen

0

Sista spelningen på fredagen stod det melodiska metalcorebandet SAREA för. Att det var kallt ute och klockan mycket märktes inte, varken hos band eller publik.
Bandet var fredagens, utan konkurrens, mest energiska. Samtliga medlemmar röjde järnet och sångaren Chris stod inte still en sekund. Jag hoppas verkligen att det fortsätter gå bra för gänget, det skulle nämligen inte ha skadat med en större scen att flänga runt på.


Musiken är tung som bly och känns modern med snygga växlingar mellan sång och growl. Sångaren Chris lyckas galant med att growla i alla tänkbara tonlägen. Ett brett ”growlregister” helt enkelt, om det nu är ett ord. SAREA körde det mesta från nya plattan ”Alive” inklusive personliga favoriten ”Borderline”.
Det enda som går att klaga på var ljudet som inte var någon höjdare. Sång och bas tog på tok för mycket plats, till den nivå att det mest brummade i stärkarna. Synten försvann helt i mullret och volymen var på gränsen till olidlig. Jag hörde av en funktionär att spelningen mätt högst decibel på hela festivalen vilket inte förvånade. Om ljudteknikern var bandets egen bör han/hon genast bytas ut. Att det inte lät som på plattan var INTE SAREAs fel utan bandet gjorde ett lysande framträdande.


Bäst: Den sprudlande energin.

Sämst: Ljudet som inte alls gjorde bandet rättvisa.

Betyg: 7 av 10Trigo

About Author