SAREA släpper nytt album via Rambo Music/GAIN

0

Sarea bildades hösten 2008 och har beskrivits som en melodisk käftsmäll, och vi kan inte blunda för det faktum att Sarea är ett tungt, melodiskt och aggressivt maskineri på scenen. 2010 släpptes debutalbumet Alive och videon till första singeln Another Me har närmare 2 miljoner visningar på YouTube.

2014 släpptes uppföljaren This is not Goodbye, ett album som hyllats av recensenter världen över;

– (18/20) therocktologist.com
– (96/100) powerofmetal.dk
– (8,5/10) metalasylum.net

Sarea upplevs bäst live, och med över 100 spelningar i bagaget på bland annat Sweden Rock Festival, Skogsröjet, Metallsvenskan, så har även en Englandsturné och en sväng i Kroatien avverkats. Den 26 Maj 2017 släpps bandets tredje fullängdare Black At Heart via Rambo Music/GAIN och under sommaren är en Europaturné inbokad tillsammans med My Dear Addiction och The Snuff.

Stilen är ungefär densamma men allt är förfinat en aning. Produktionen är fetare och vi har adderat lite mer ”rensång” än tidigare. De softare låtarna är softare än tidigare och de hårdare låtarna är hårdare än tidigare, så kanske har vi pushat gränserna åt båda håll, lite grann. –Johan, Sarea

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.