Satan – Cruel Magic

0

Satan - Cruel MagicListenable Records/Metal Blade
Släpps den 7 september

Kärt barn har många namn och det är något Satan har tagit fasta på. Sedan 1979 har bandet under olika namn mejslat fram klassisk heavy metal. Som en del av NWBHM har gruppen trots sina byten av namn och medlemmar (samt ett uppbrott på sju år) alltid haft en given plats på tronen. Nu verkar det dock vara dags för att abdikera och lämna över till piggare arvtagare.

Cruel Magic är platta nummer fem och det lilla som finns kvar av den klassiska heavy metal-musiken har släpats fram på stallgården för allmän misshandel. Riffen är uråldriga och trummorna på titelspåret får det att låta som om Sean Taylor ersatts av en sockerhög treåring. Brian Ross snyftar fram texterna som om han fått ett halsband åtsnört kring halsen och gitarrerna verkar mer inriktade på glamrock än heavy metal. My Prophetic Soul får trumhinnorna att skrika av protest när svedan från ytterörat sipprar in. Who Among Us påminner i början om en sötsliskig och fruktansvärt dålig tolkning av Teslas ballad Love Song för att sedan mynna ut i dagens KISS.

Uppenbarligen har förra skivan Atom by Atom (2015) inte genererat tillräckligt mycket inkomst för att britterna ska hålla sig over existensminimum.Det är den enda giltiga förklaring till varför ett band som banade väg för genren tillåter sig själva att spotta ur sig ett hopkok av skitiga och ofärdiga demos för att sedan kalla det ett album.

Betyg: 3/10

About Author