SAXON OCH BULLET I SÄVSJÖ

0

Festivalgeneralen Pelle Nööjd känner en kille i Nässjö som känner en kille som har kontakt med… Och så vidare. Kontakterna ledde så småningom fram till att Saxon tackade ja till att spela på Sävsjöfestivalen.
 
Hur har ni råd att ta Saxon till lilla Sävsjö?
– De är faktiskt inte så dyra som man kan tro, säger Matts Bergsten, på arrangerande Kulturhuset i Sävsjö, lugnande.
Bakom Saxon presenterar festivalen flera tunga namn. I år satsar man på en renodlad rockkväll på fredagen. Där spelar bland andra Bullet, Hysterica och Covered Call (se artikel här intill) som fanns med på Sweden Rock för några veckor sedan.
Men Sävsjöfestivalen är ingen rock- eller hårdrocksfestival. Lördagen inriktas mera på familjer och ungdomar, med artister som Melody Club och Perssons Pack.
– Vi är en ”allätarfestival” med olika artister varje år. Vi har inte, som många andra festivaler, vissa band som ständigt återkommer, säger Matts Bergsten.
Förra året frontade man till exempel med The Pudels, Nordman och EMD. Och 2007 var The Ark dragplåster. Då sattes publikrekord med cirka 6 000 åhörare. I vanliga fall ligger man annars på 4 000-5 000 besökare.
Festivalen har funnits i 14 år. Kring millennieskiftet åkte man dock på en ordentlig smäll.
– Då gick vi back rejält. Vi trodde nog att vi kunde mer än vi klarade av. Sen följde några budgetfestivaler, men sedan några år är vi verkligen tillbaka igen, säger Matts Bergsten.
Festivalen hålls inte ute på några fält utan mitt inne i Sävsjö, på baksidan av Kulturhuset. Det innebär att man inte kan växa hur mycket som helst, men förenklar logistiken. Det finns inte heller någon campingplats i anslutning till festivalen.

– Det är så att det flesta ändå inte sover över

Artikel från
Jonköping.nu

About Author