Skivbolag stämmer Five Finger Death Punch

0

_DSC0644Skivbolaget Prospect Park stämmer amerikanska Five Finger Death Punch för att bandet inte har lyckats leverera ett nytt album och en “Greatest Hits”- skiva. Dessutom anklagas gruppens medlemmar för att ha “genomfört ett skamlöst försök att lösa in en vinst före den förväntade nedgången av sin missbrukande bandkamrat.”

Blabbermouth.net har fått tillgång till detaljer angående rättsprocessen och kan avslöja att Five Finger Death Punch skrev under ett kontrakt på fyra album med Prospect Park i december 2012. Enligt kontraktet ska bandet “inte påbörja inspelningen av ett nytt album före nio månader efter förgående album har släppts om inte något annat har skriftligt beslutats mellan företaget och bandet”. Five Finger Death Punch senaste album, Got Your Six, var det tredje som släpptes under kontraktet med Prospect Park. Rättegångsprocessen hävdar att “FFDP är entydigt förbjudet att påbörja inspelning av det fjärde albumet förrän tidigast 4 juni 2016.”

Prospect Park anklagar nu Five Finger Death Punch för att ha medvetet försökt påbörja inspelningen av bandets fjärde album utan företagets konsultering eller inblandning. Dessutom vägrar bandet att leverera två nya remasters för en ”Greatest Hits”-samling med Prospect Parks inblandning, något som bandet skulle leverera enligt kontraktet. Dessutom har bandet inte sålt lika många album som bolaget hoppats, något som Prospect Park menar är en konsekvens av bandets bristande kreativa förmåga.

Prospect Park anklagar dessutom bandet för att ha försökt skynda på inspelningen av ett nytt album och på så sätt kapitalisera monetärt på bekostnad av bandets frontman Ivan Moody. På senare tid har bandets medlemmar och bandets representanter väckt oro för Moodys hälsa, där hans eskalerande alkohol-och drogmissbruk sätter bandets och Moodys egen framtid på spel. I Moodys och företagets ekonomiska intresse stämmer därför skivbolaget Five Finger Death Punch, för att bandet inte har levererat på samma kreativa nivå som företaget hoppats på, inte sålt lika många album som hoppats och försökt spela in ett nytt album innan bandet fick tillåtelse enligt kontrakt, i ett försök att kapitalisera monetärt på bekostnad av bandets frontman Ivan Moodys hälsa och välmående.

Foto: Felicia Lundgren

About Author

Ungdom i Stockholm med fokus på recensioner. Uppskattar all sorts musik. Ryktet går att han även aldrig har nekat en Magic: The Gathering duel.