Slayer – Getaway Rock Festival

0

Datum: 8 augusti 2014

Under dagen har förväntningarna varit höga på kvällens headlinerkonsert. Slayertröjorna är många, hälften av alla samtal verkar cirkulera kring Slayer och ett och annat försök till Raining Blood-allsång hörs med jämna mellanrum från öltälten. När tiden är inne och klockan slår 23:45 brakar monstret loss på Green Stage med nästan alla festivalbesökare framför sig. Dånande genom högtalarna kommer klassiker efter klassiker men med ett ganska halvdant resultat.

20140810_jennika-ojala_slayer_0180Från start till slut följer Slayer sin vanliga konsertmall. Det är inga oväntade upptåg på gång. Tom Araya står bakom micken och tar det lugnt. Med jämna mellanrum tar han sig även en promenad ut på sidorna av scenen innan han snabbt hittar tillbaka till säkerheten i centrum. Gitarristen Kerry King står mest och gungar fram och tillbaka medans han spelar fingrarna av sig. Bandets andra strängbändare, Garry Holt, står för det mesta av energin på scen. Samtidigt som solona flyger från gitarren varvar han aggressivt headbangande med glada blickar och vinkningar till publiken i de främre raderna. Överlag är det annars ganska lugnt på scen om man bortser från Holts insats.

Under loppet av den en och en halv timme långa spelningen kör bandet igenom totalt 20 låtar med väldigt få pauser för mellansnack. Nog är det trevligt att få höra alla gamla slagdängor, men utförandet känns ganska enformigt. På scen ser det inte ut som att någon verkar ha särskilt roligt, de verkar mest spela för att de måste. Undantaget är möjligtvis när Raining Blood avverkas mot slutet av konserten. Publiken vaknar till, vilket smittar av sig på kvartetten. De resterande låtarna blir mycket mer intressanta att lyssna på då bandet nu verkar tycka att det är roligt att spela. Black Magic blir höjdpunkten på kvällen som innehåller en svintaggad publik och ett lagom taggat band. Tyvärr är inte slutet tillräckligt för att dra upp spelningen till en minnesvärd nivå.

Bäst: Black Magic
Sämst: Bandet låga entusiasm
Betyg: 6/10

Setlist:
1. Hell Awaits
2. The Antichrist
3. Necrophiliac
4. Mandatory Suicide
5. Hate Worldwide
6. War Ensemble
7. Postmortem
8. Captor of Sin
9. Hallowed Point
10. At Dawn They Sleep
11. Die By The Sword
12. Spirit In Black
13. Diciple
14. Seasons In The Abyss
15. Born of Fire
16. Dead Skin Mask
17. Raining Blood
18. Black Magic
19. South of Heaven
20. Angle of Death

Text: Markus Lassus Bjälnes
Foto: Jennika Ojala
Fler bilder hittar ni här.

About Author