Soen – Lotus

0

Silver Lining Music
Släpps den 1 februari

Känslan av att återfödas varje dag och att ständigt kämpa med att övervinna sina motgångar, det är några av sakerna som Lotusblomman står för inom hinduismen och buddhismen. Svenska progressiva metalherrarna i supergruppen Soen släpper nu sin fjärde fullängdare, denna gång är de på jakt efter vattnets heliga blomma och dess innehåll.

När öppningsspåret Opponent kickar igång bjuds det på mycket intressanta tongångar där man sugs in i ett skönt gung av tunga gitarrer och trummor med pondus. Tredje spåret Martyrs öser på och visar på smakfulla melodier tillsammans med Joel Ekelöfs (sång) magiska sång. Lotus är ett verk bestående av en musikalisk urkraft som låter fräscht och nyskapande. I låten Covenant får basisten Stefan Stenberg ta stor plats i musikbilden, vilket låter pampigt och storslaget. Balladaktiga River levererar vackra toner som man enkelt förälskar sig i. Lunacy är en annorlunda och mycket vacker kreation som speglar flera spännande sidor av Soen.

Lotus går genom många olika stadier som får kroppen att renas och bli till ett. Dom beskriver på ett fint sätt hur man tar sig från en mörk plats till att finna ljuset igen. Det här är ett album som bjuder på något utöver det vanliga och är en ren njutning att lyssna på. 

Betyg: 9/10

Spår
1. Opponent
2. Lascivious
3. Martyrs
4. Lotus
5. Covenant
6. Penance
7. River
8. Rival
9. Lunacy

Medlemmar
Joel Ekelöf – sång
Martin Lopez – trummor
Lars Åhlund – keyboards och gitarr
Stefan Stenberg – bas
Cody Ford – gitarr

About Author