Sonic Syndicate – Getaway Rock Festival

0

Datum: 8 augusti 2014

Efter att Sonic Syndicate gick skilda vägar med sina två sångare Roger Johansson och Richard Sjunnesson var det ett ganska polariserande beslut att inte anställa två nya frontmän. Istället delades vokalistrollerna upp på den nya sångaren Nathan och gitarristen Robin. Det är nu första gången som jag ser bandet i denna konstellation. En konsert som tyvärr hamnar långt under mina förväntningar.

mg_5416Jag blir chockerad över hur svagt konserten börjar. Det känns som att nästan allting är fel. Basen är för stark, frontmannen klarar inte av att sjunga de höga tonerna och Robins sång hörs knappt. Jag blir djupt besviken. Detta fenomen fortsätter genom spelningens fem första låtar. Musiken blir dock gradvis bättre. Ljudteknikern verkar vakna till liv och sångarens stämband blir snart mer medgörliga. Jag tror att han måste ha glömt att värma upp innan han gick upp på scen. Från och med den sjätte låten, Revolution Baby, spelas är det en någorlunda behaglig lyssnarupplevelse. Tyvärr fortsätter Nathan att till och från fela på tonerna samtidigt som bakgrundssången är obefintlig. Det förbättrade resultatet är ganska medelmåttigt.

Det knaggliga framträdandet till trots är publiken svintaggad. Moshpitsen är många och drar mycket folk. Det är ändå första gången sedan 2011 som Sonic Syndicate spelar på svensk mark. Det är alltså inte konstigt att folk är exalterade inför en spelning med ett av de största moderna svenska metalbanden. Sångaren är snabb på att fånga upp humöret. Han skämtar och pratar med publiken med ett stort leende på läpparna. Han manar på åskådarna att sjunga med och röja ännu häftigare, vilket han får omedelbar respons på. Toppen nås under avslutande Jack of Diamonds. Publiken delar upp sig i en stor wall of death för att på given signal brakar ihop med varandra under öronbedövande allsång. Ett riktigt bra slut på en annars mycket svag upplevelse.

Bäst: Jack of Diamonds
Sämst: Sångarens dåliga prestation
Betyg: 6/10

Text: Markus Lassus Bjälnes
Foto: Sandra Thulin, Jennika Ojala
Fler bilder hittar ni här.

About Author