Sorcerer – In The Shadow Of The Inverted Cross

0

11075179_959333604111598_6767458373928570328_nMetal Blade Records
Släpptes den 20 mars 2015

In The Shadow Of The Inverted Cross askgrå omslag ger ett allvarsamt intryck. Svenska Sorcerers doom metal är dock varken färglös eller mossbelupen. Stämningen är allt på den här återföreningsdebuten, där sångaren Anders Engberg och basisten Johnny Hagel helt sonika fortsätter där de slutade.

The Dark Tower Of The Sorcerer börjar småtuffande och lugnt. Sången är kraftfull, om än inte dominerande och bjuder inte på några utsvävningar. Istället smälter den samman med gitarrplocket till ett solitt flöde som förs framåt av en lunkande bas. En topp hittar vi i Sumerian Scripts triggande puls som bjuder på ett fullkomligt utsökt gitarrsolo som bryter ut i en kvillrande kaskad tre minuter in i låten. Så vackert att det är plågsamt när det upphör. Vidare är låtar som Excorsice The Demon en lekfullt svängiga sak som för tankarna till popkäcka Ghost, medan Prayers For A King är en klagande sorgehymn. Innerligt och högtidligt, även om det inte är tillräckligt fängslande för att driva republikanen ur kroppen på mig. The Gates Of Hell, Pagans Dance och titelspåret In The Shadow Of The Inverted Cross saknar tyvärr något av de andra spårens personliga känsla och känns mer som transportsträckor.

Sorcerers comeback är överlag en ganska elegant och uppsnofsad historia med få kantigheter, men desto mer stämning. Jag saknar dock något av skärpan och livfullheten från deras tidigaste alster som endast gavs ut på demokassett. Några svavelosande förbannelser hade inte suttit fel.

Bäst: Sumerian Script
Sämst: Pagans Dance
Betyg: 6/10 

Spår:
1. The Dark Tower Of The Sorcerer
2. Sumerian Script
3. Lake Of The Lost Souls
4. Exorcise The Demon
5. In The Shadow Of The Inverted Cross
6. Prayers For A King
7. The Gates of Hell
8. Pagans Dance

Medlemmar:
Anders Engberg – Sång
Johnny Hagel – Bas
Kristian Niemann – Gitarr
Peter Hallgren – Gitarr
Robert Iversen – Trummor

Originaltext av Julia Gill
Omarbetad av Cecilia Wemgård

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.