Speglas, Gehennah, Antichrist, Vampire – Kägelbanan, Stockholm

0

Datum: 2017-05-05
Hur ska man bäst välkomna sommarens svalkande vindar och blåa himlar? I den charmiga kägelbanan bjöd arrangören Howl From The Coffin på releasefest för Vampire och Antichrist, men även en kväll med genomskinande stagedives, blodiga ansikten, öldränkta kläder och brutala moshpits som lämnar ingen besökare utan leenden och minnen.

Speglas

Först ut på scen är Tribulation-fanatikerna Speglas. Klädda i ett mono-svart tema intar kvintetten en rökklädd scen och inleder kvällens föreställning med en blandning av akustisk och svängig death metal. Trots kontrasten till resten av kvällens band lockar ändå gruppen till sig en skara fans med gungande huvuden. Bandet nyttar sig gärna även med epilepsi inducerande lampor när blastbeatsen i de tyngre partierna drar igång. Frontmannen Isak Rosemarin bjuder på gitarrplock och ackompanjerar gärna vrålen med att slänga händerna vilt i luften. Efter dryga halvtimmen lämnar bandet scenen och låter gitarrernas rundgång stilfullt eka i Kägelbanans lokal.
Betyg: 7/10

Antichrist

Antichrist är den Växjöbaserade kvintetten med ena foten i det tyska teutoniska thrash träsket och den andra i sin klassisk brittisk speed metal. Med låtar om satan, ondska och andra ockulta drägg bildar de en perfekt bryggd för thrash metal av den gamla skolan. När bandet väl drar igång tar det inte långt tid fören våldsbejakande moshpit att bildas. Från scenens håll skakar huvuden upp och ner i takt med till låtarna som sträcker sig mellan demodagarna i Put To Death(2010) till rykande färska albumet Sinful Birth (2017). Trummisen Sven Nilsson bankar på för fulla gubbar och med sitt leende kan inte älska livet mer än just detta nu. Sångaren Anton Sunesson ger ifrån sig bestialiska vrål och gediget tryck och briljerar i finallåten med Torment in Hell.
Betyg: 7/10

Vampire

Ur Göteborgs mörkaste gravvalv krälar Vampire till Stockholm för att suga av halspulsådror. Med en lika stor förkärlek för skräck som death metal har bandet funnit sig varmt omfamnande av underground scenen. Kvartetten river igång sin releasefest för nya plattan With Primeval Force (2017) med öppningsspåret Knights of the Burning Crypt och det är pang på rödbetan som gäller. Bandet bemöter publikens energi och headbangar med till trummisen Abysmal Condor hamrande på cymbaler och pukor. Passande nog har frontmannen Hand of Doom dragit på sig cowboy boots för denna vilda västern show. Bandet ger fri eldgivning och levererar låt efter låt som sliter sönder strängarna. När vampyrernas tänder sjunker sig såhär djupt i blodådrorna är det svårt att inte älska stämningen.
Betyg: 8/10

Gehennah

Hårdrock, öl och slagsmål med posörer, det är livet på en pinne om man frågar Karlstadsbaserade Gehennah. När Systembolaget-stammisarna väl intagit scenen tar det inte lång tid tills kvällens huliganer samlas längst fram. Bland annat en mystisk mustach-prydd man som sliter av sig tröjan och stagedivar sig blodig under kvällens gång. Men för bandet är det så det ska vara och de river genom sin setlist trots galenskaperna i publikhavet. Kvartetten häller i sig en öl per låt och lyckas ändå traktera instrumenten för att leverera ett hej jävlar street metalslag i magen på publiken. Det bjuds på allsång i klassiker som Metal Police och Six Pack Queen. När bandet väl lämnat scenen i ett dramatiskt våldsamt avslut står det klart att inga posörer överlevde slaget, Gehennah har segrat storslaget.
Betyg
: 8/10

Fler livebilder hittar du här – LÄNK

Foto: Cecilia Wemgård
Text. Erik Nelsson

About Author

Ungdom i Stockholm med fokus på recensioner. Uppskattar all sorts musik. Ryktet går att han även aldrig har nekat en Magic: The Gathering duel.