Stenhårda fånigheter med Skitarg på Club Luxie 1/3

0

 

 

Skitarg

Huttrande som ett svin i ett kylrum springer jag stressad runt i det virrvarr av byggnader som utgör Globens slakthusområde, jag hör musik på avstånd och försöker med hjälp av detta navigera min väg fram till mitt slutmål, Club Luxie. Anledningen till att jag är här ikväll är enkel, HornsUp Agency har tillsammans med metal-Sveriges mest dyrkade clowner, Skitarg, återvänt till en huvudstad som legat som i dvala och väntat på denna storartade återkomst.

Min lycka är gjord när jag slutligen stannar vid en stentrappa med två leende vakter.

Jag går in i Club Luxies entré. Redan nu dunkar musiken lovande mot mina trumhinnor. Det första jag ser när jag kliver in rummet som till största del utgörs av en lång bar och en scen är ett gäng brudar utklädda till snuskiga kaniner och en man(?) utklädd till en mindre snuskig älg. Underbart djuriskt.

Club Luxie utgörs av ett flertal rum och jag lyckas under kvällen inte avgöra hur många det faktiskt är. Musiken är fantastisk och öl till bra priser finns alltid till förfogande för att fukta min törstande strupe.

Stämningen är fantastisk, jag åtföljs av leenden, headbangande och diverse glädjerop. Atmosfären vittnar om en folkmassa redo att röja.

Jag har aldrig riktigt förstått men folk verkar alltid veta när ett band ska börja spela innan mig, området kring scen är packat och bandmedlemmar kryper lite oglamoröst runt på scen och förbereder det sista. Jag pressar mödosamt den kompakta varelse som utgör mig fram till scenens högra flank.

tyrNär man är Skitarg verkar det krävas så otroligt lite, detta krypande som pågår på scen mynnar ut i busvisslingar hos en råtaggad publik, ett fan blottar en skinka prydd av en Skitargtatuering. När bandet börjar line-checka är jag ganska säker på att en kvinna bakom mig når klimax. Publikens vrål är så vackert unisont att det även för mig kittlar till på alla bra ställen.

Röken pumpas ut på scen och ackompanjeras av åskådarna som med höjda nävar mässar bandets namn. Blickar som lyser av nyfikenhet följer Kamouflars när denna smyger mot trumsetet för att påbörja sin sista spelning med Skitarg. Denne åtföljs av Vulva, Necrofilip och bandets andra medlemmar. Publiken blir helt galen. Jävlar vad detta är välkommet!

skitarg necro2Skitargrossismen börjar spelas, vad ska man säga? Necrofilip gör verkligen sin kjol rättvisa.  Barnet ramlar in på scen iklädd en blodig Justin Bieber t-shirt och grabbar mikrofonen.

Bandet har publiken virade runt sina lillfingrar. Necrofilip juckar lite kärleksfullt med otyg i blicken mot en publik som med liv och lem försöker pressa sig igenom stängslet som står mellan dem och Skitarg.

Kjell i s here, börjar spelas och publiken, mig själv inkluderad blir vansinnig av lycka. Club Luxie är i extas.

Publiken varvar att överrösta Necrofilip och Barnet med att klättra på varandra. Barnet stagedivear halvt och bjuder på vad kvällstablåerna skulle kalla en rumpchock.

Necrofilip torrjuckar Barnet ömsint och saliv utbytes. Varför detta får 50 nävar att flyga upp i luften kan jag inte svara på.

Medan Doc Tyr vevar med håret så intensivt att det förmodligen skapar tornados i Japan försöker jag förstå mysteriet i hur ett band kan vara så fånigt och samtidigt så jävla hårt. Jag kommer inte fram till något svar, men satan vad lycklig jag är!

Bandet spelar Ner på knä, vi må fortfarande stå men vi är förfärligt knäsvaga.

Under Bruna skatter ger sig Barnet ut i publiken och lämnar en moshpit i sitt kölvatten. Älgen jag såg i början av kvällen verkar ha blivit brunstig av den feta spelningen och kastar sig pilskt in i moshpiten.

Under Bryter nacken av din häst skymtar en dildo förbi på scen och en fokuserad Kamouflars bankar på trummorna som om det vore hans sista spelningen…Oh, wait it is.

Necrofilip ber om tysta möjliga tystnad innan Vulva kommer upp på scen, till en publik som älskar allt som är gratis kastas merchkepsar.

zombieperBandet spelar sin nya låt Utvecklingsstörd som åtföljs av Släck ett ljus. Necrofilip sträcker ut ett ben till publiken som hetsigt klämmer på det med giriga fingrar. Barnet häller i sig öl och smeker sedan sitt underlår med flasköppningen.

Bandet lämnar sedemera en efter en scen tills en ensam Kamouflars kvarstår. Efter att ha dragit av ett grymt trumsolo mottar han tacksamt publikens jubel. Vulva skuttar upp på scen, brottar ner honom och slänger ut hans skor till publiken. Hela bandet kommer upp på scen och champagne sprutas lite halvhjärtat.

 

 

Marvelös spelning. Fantastisk. Jag kan fortsätta ösa på superlativ eller så kan jag bara berätta att jag är svettig som ett as, har fått en och annan armbåge i huvudet och kan därför inte avgöra om jag är lite salongsberusad eller har ådragit mig en lättare hjärnskakning. Bryr jag mig? Nej! Båda tillstånden är helt och hållet värdiga denna spelning.

Bäst: Stämningen, galen!

Sämst: Jag avstår från att svara.

Betyg: 9/10

Setlist:

Skitaggrossismen

Kepskrematoriet

Dripp dropp dripp

Kjell is here

Ner på knä

Bruna skatter

Jag ska döda dig

Bruna skatter

Jag bryter nacken av din häst

Utvecklingsstörd

Släck ett ljus

About Author