STHLM Fields ställs in

1

Med dragplåster som Metallica och Slayer lyckades STHLM Fields locka runt 52 000 besökare till Gärdet när den arrangerades för första gången i fjol, vilket blev publikrekord för en festival i Sverige. Bråvalla Festival lyckades visserligen dra fler besökare någon månad senare, med skillnaden att STHLM Fields var en endagsfestival med betydligt färre band. Festivalen kom till som en satsning av arrangören Live Nation och Stockholms kommun, med visionen att bli en arvtagare till Vattenfestivalen, som gick av stapeln i Stockholm under somrarna på 90-talet.

Festivalen blir dock inte av alls under 2015 och framtiden är oviss.

– STHLM Fields i den form den hade förra året tar en paus 2015. Vi är enormt glada över succén förra året, och STHLM Fields på Gärdet kommer vi göra när vi har en artistuppställning vi tycker krävs för en sådan festival, meddelar Kristofer Åkesson, presschef på Live Nation, i en kommentar till Aftonbladet. Han tillägger att det inte är omöjligt att festivalen återkommer i framtiden.

En musikfest med fri entré kommer anordnas i anslutning till konserten med AC/DCFriends Arena den 19 juli. Vilka artisterna blir är ännu inte annonserat.

dsc0257

About Author