Suffocation – …Of The Dark Light

0

Släpps den 9 juni
Nuclear Blast

Att fem tonåringar från Brooklyn skulle få veta att deras traktordunder till musik skulle spelas 25 år senare känns lika verkligt som att få se ett fotografi på Jesus. Men så blev fallet för Suffocation, ett band som fortfarande släpper nytt teknisk/brutal death metal mangel och uppträder världen över. Trots fyra inaktiva år mellan millennieskiftet är det numera full rulle som gäller för kvintetten, som släpper sin åttonde fullängdare, …Of the Dark Light.

Genom sin multi-decennium långa karriär har bandet lyckats behålla sina unika karaktäristiska drag; de dundrande mörka gitarrerna och frontmannen Frank Mullens dödsvrål. Låten Return to the Abyss för tankarna till det legendariska albumet Pierced From Within (1995) Utöver detta finns det inget mer som får en att känna igen Brooklyn-bandet. De har verkligen fallit från nåd när även de har blivit ett kugghjul i den moderna tekniska death metal maskinen. Låtar som Your Last Breaths och Clarity Through Deprivation skulle lika gärna kunna finnas på nästa generiska “kolla-vad-jag-kan-göra-med-mitt-instrument” death metal platta. Allt är dock inte helt illa, Caught Between Two Worlds bjuder på intressanta melodier, men det räcker inte för att rättfärdiga bandets nya tama stil.

…Of The Dark Light är inte en till platta i diskografin, det är bandets medelålderskris. Det var länge sedan jänkarna var i genrens frontlinjen, en position som de kanske aldrig någonsin igen kommer att inneha. Suffocation var en gång i tiden ett band som andra försökte bli, nu är de spillra som härmar andra. Det är sannerligen sorgligt att se kära band falla, men blir det inte häftigare än såhär kan Frank Mullen & Co redan du rada upp sig för arkebusering.

Betyg: 3/10

Spår:

1.Clarity Through Deprivation
2.The Warmth Within the Dark
3.Your Last Breaths
4.Return to the Abyss
5.The Violation
6.Of the Dark Light
7.Some Things Should Be Left Alone
8.Caught Between Two Worlds
9.Epitaph of the Credulous

Medlemmar:
Frank Mullen – Sång
Terrance Hobbs – Gitarr
Derek Boyer – Bas
Eric Morotti – Trummor
Charlie Errigo – Gitarr

About Author

Ungdom i Stockholm med fokus på recensioner. Uppskattar all sorts musik. Ryktet går att han även aldrig har nekat en Magic: The Gathering duel.