Supersuckers – Suck It

0

Acetate Records
Släpps den 21 september

Efter att ha blåst bort sanden från en gammal lapp kan man läsa att Supersuckers en gång i tiden medverkade som kompband åt countrylegenden Wilie Nelson i tv-programmet The Tonight Show With Jay Leno. Arizonatrion återvänder här med ny oljebefläckad musik som innehåller många likheter med svenska stoltheterna i The Hellacopters.

Kaxiga All The Time spelas upp som ösigt första spår och parallellerna till Motörhead är tydliga. Dead Inside är en betydligt långsammare kreation och efter det gör skivan en kovändning med epilepsintrot till låten Breakin’ My Balls som inte lämnar någon oberörd med sin håriga bananfeeling. Cold Wet Wind tar stegen mot en mer western/countryaktig stil där munspel och whiskeydrickande gamar står för fest och bärs. Det fattas egentligen bara en sprucken banjo. Känslorna förstärks i Til I Die som doftar brända bildäck från en övergiven bensinmack mitt i öknen.

Supersuckers tuffar på tryggt längst vägarna, men trots sin variation ligger Suck It i gränslandet mellan återupprepning och idétorka. Efter 30 år med cowboyhatten på svaj kan även den bäste behöva förnyelse för att kunna stå stadigt med bootsen på den heta marken och lyssna till kaktusvindarnas sus.

Betyg: 6/10

Spår
1. All Of The Time
2. The History Of Rock n’ Roll
3. Dead Inside
4. Breakin’ My Balls
5. Worst Thing Ever
6. What’s Up With This MF’ Thing
7. Cold Wet Wind
8. Til I Die
9. Private Parking Lot
10. Beer Drinkers And Hellraisers

Medlemmar
Eddie Spaghetti – bas och sång
”Metal” Marty Chandler – gitarr
Christopher ”Chango” Von Streicher – trummor

About Author